Skupština Srpske skejtbord i roler federacije održana u Nišu (VIDEO)

Olimpijski komitet Srbije ozbiljno se priprema za predstojeću olimpijadu u Tokiju, pa je u društvo odabranih sportova odnedavno i Srpska skejtbord i roler federacija. Skejtbording i roleri su proglašeni olimpijskim sportovima pa se može očekivati da ovim osnivanjem  Srbija obezbedi učešće još jednog tima više na narednim Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Srpska skejtbord i roler federacija osnovana je pre nepunih godinu dana i kao takva nema pravo na finansiranje, ali je agilno rukovodstvo obezbedilo sredstva za nesmetan rad pa je u planu pomoć klubovima, kao i prvi nastupi državnog tima.

Prva sednica novoformiranog saveza održana je u Nišu, imajuži u vidu da je roler sport itekako razvijen na jugu Srbije. Pored rukovodstva saveza, zasedanju su prisustvovali i predstavnici klubova članova saveza iz Beograda, Niša i Vranja.

Krajem 2018.godine Srpska skejtbord i roler federacija  postala je član i Sportskog  saveza Srbije, a trenutno najvažniji cilj pored razvoja sporta je učešće na olimpijadi u Tokiju naredne godine.

1 Comment

  1. 01/04/2019 - 20:13

    hahaha, ovo li je onaj doktor na sastanku? hahaha

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.