Selektor Svetislav Pešić promovisao knjigu u Nišu (VIDEO)

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić promovisao je u Nišu svoju knjigu “Moja igra – moj put”. Selektor Srbije istakao je da treneri imaju obavezu da znanje prenose i na druge, tako je i došao na ideju da svoje znanje i iskustvo pretoči u knjigu.

 

Trener je postao kako kaže “iz patika”, uvek je imao neka pravila koje je učio od svojih trenera, a svoje iskustvo i filozofiju košarke želeo je da podeli sa drugima. Selektor Srbije ističe da je učio i da i dalje uči, za knjigu kaže da nije književno delo, već samo život jednog trener. Pisanje mu kako kaže nije strano, jer je ranije objavljivao publikacije, koje mu iz ove perspektive deluju kao da ih je pisao neko drugi.

 

Kako ističe Pešić malo je u Evropi, ali i kod nas napisano o košarci, iako smo evropski, svetski i olimpijski šampioni. On se nada da će mnogo njegove kolege slediti primer i svoje iskustvo podeliti sa ljudima iz sveta sporta.  Na promociji su pored Pešića govorili njegovi igrači Dejan Tomasević i Nebojsa Ilić, kao i nekadašnji saigrač i dugogodišnji prijatelj Žarko Zečević.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.