KMF Kalča obeležio 25 godina postojanja (VIDEO)

Niš je oduvek bio centar malog  fudbala. Još starom Jugoslavijom harao je Klub malog fudbala Naisus sa Partijem, Švanjom i ekipom…Osvojena je vicešampionska titula u staroj Jugoslaviji u SFRJ 92. godine; zatim titula u skraćenoj, Saveznoj Republici Jugoslaviji 95., ali i dve vicešampionske 94. i ….

Dominacija Nišlija nastavila se i 2000-ih godina. Gromig je dva puta bio vicešampion, a ostaje u sećanju nezaboravan meč finala 2002. godine u kome je KMF Niš savladao lokalnog rivala ekipu Gromiga u finalu sa 5-4, u krcatoj hali „Čair“ i poneo titulu državnog prvaka. Niš je tada imao i šampiona i vicešampiona.

Klub malog fudbala „Niš“ kako se tada zvala popularna „Kalča“ igrala je i Ligu šampiona i postigla najveći uspeh u istoriji kluba za  25 godina koliko ovaj klub postoji. Povodom četvrt veka postojanja i rada upriličen je prijem u Predsedništvu grada.

Od tada do danas mnogo igrača Kalče nosilo je i dres sa državnim grbom-aktuelni sportski direktor Zoran Benić, sadašnji trener Vladan Cvetanović, braća Trojanović i mnogi drugi. Sada stasavaju neki novi klinci i u sastavu izabranog tima Kalča i sada ima svog predstavnika, mlađanog Verljuba Vukadinovića.

Po rezultatima u prolećnom delu prvenstva Kalča je rame uz rame sa Ekonomcem koji je godinama neprikosnoven u srpskom fudbalu. Toga je svestan i Vladan Koska Miladinović počasni predsednik kluba.

Za takvu budućnost neophodna je i podrška prijatelja, fudbalskog saveza, grada…U Kalči posebno ističu dobru saradnju sa resornim većnikom Branislavom Kačarom i gradonačelnikom Darkom Bulatovićem.

Niš  kao grad procentualno izdavaja najviše para u Srbiji  za sport , ali kako reče gradonačelnik-i to je malo za ono što sport daje Nišu.

Podrška grada je tu-ostalo je na mladim momcima da nastave da rade i pronose slavu ovog grada,  a oni nešto stariji, osnivači kluba – Vladan Miladinović, Zdenko Mitrić i Bata Vučković, za doprinos u radu i razvoju kluba povodom 25 godina Kalče dobili su i prigodne plakete. I kako kažu, iskreni prijatelji za klub će uvek biti tu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.