Rukometašice “Remesiane” ubedljivo do višeg ranga

Revijalnom utakmicom protiv ŽRK “Mladost” iz Kuršumlije, rukometašice ŽORK “Remesiana” iz Bele Palanke proslavile su ulazak u Prvu rukometnu ligu Srbije, grupa Istok.

 

Do plasmana u viši rang takmičenja igračice “Remesiane” stigle su nepekinutim nizom pobeda u svih 10 utakmica prvenstva, kao i neverovatnom gol razlikom od plus 198.

 

Slavljenice su čak i u revijalnom meču protiv Kuršumljaniki koji nije imao rezultatski značaj, postigle veliki broj golova i pred svojim navijačima u Sportskom centru „Banjica“ pobedile rezultatom 27:13.

 

U prvom tajmautu koji je zatražio trener domaće ekipe, predsednik kluba Aleksandar Pejčić je kapitenu Ivani Pejčić koja je u klubu od osnivanja, uručio statuetu za uspešnu saradnju i doprinos u razvoju kluba. Na poluvremenu su, treneru, predsedniku kluba, opštini i sponzorima, uručene zahvalnice za uspešnu saradnju i doprinos u razvoju ženskog rukometnog kluba “Remesiana”.

 

Medalje rukometašicama podelio je predsednik opštine Bela Palanka, Goran Miljković, a pehar za osvojeno 1. mesto u 2. ligi “Morava” uručio im je Miki Zlatković, član Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije.

ŽORK “Remesiana” je, podsetimo, osnovan 30. aprila 2014. godine. Kroz klub je prošlo oko 50 rukometašica, uglavnom iz Bele Palanke, a sa njima je od osnivanja radio trener Mladen Todorović koji je jedan od najzaslužnijih za pobede i postignute rezultate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.