Rukometašice Naise u ¼ finalu Čelendž kupa (VIDEO)

Rukometašice Naise plasirale su se u ¼ finale EHF Čelendž kupa pošto su u dvomeču u Čairu savladale makedonski Pelister ukupnim rezultatom 67:50. Prvi meč završen je sa 33:26, a drugi 34:24 u korist niškog tima.

Izabranice Svetislava Jovanovića posao su gotovo završile u prvom meču. Drugi susret u mnogim segmentima je podsećao na prvi, s tim što niški tim ovoga puta nije mnogo oscilirao. Gostjuća ekipa samo je jednom uspela da izjednači i to u 13. minutu, posle toga su domaće preuzele konce igre u svoje ruke i rutinski privele meč kraju.

Trener Svetislav Jovanović je u drugom meču dao šansu mladim igračicama koje su opravdale poverenje. Odbrana je u oba meča bila na nivou, na golu je odlična bila Anastasija Čogurić, koja je začarala mrežu. Sa druge strane napad je predvodila Radovićeva sa jedanaest golova.

Najveći uspeh u Čelendž kupu niški tim je ostvario u sezoni 2006/07 kada je osvojio ovo takmičenje.

Protiv koga će se Naisa boriti u četvrtfinalu znaće se u sredu za kada je zakazan žreb.

ŽRK Naisa – ŽRK Pelister 2012 34:24 (17:12)

Niš, hala Čair;

Isključenja: Naisa  6 minuta, Pelister 4 minuta,;

Sedmerci: Naisa 3(1), Pelister  6(5);

ŽRK NAISA: Čogurić  odbrane + sedmerac, Veljković 4, Ivković, Karalić, Zdravković 4, Stefanović 1, Radović 5(1), Bogdanović, Pejović 4, M. Petković 3, Ivanović 5 odbrana, T. Petković 1, Milojević 2, Stamenković 2, Tanasković 5, Filipović 3;

ŽRK Pelister: Durlanova 9 + dve sedmerca, Božinovska 2, Raif 3, Nikolovska 4, Milosavljević 6(2), Talevska, Čokeli 2, Ristovska, Filipovska, Belevska 1, Jankulovska 5 (1), Karanfilovska.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.