Republičko školsko prvenstvo održano u novoj streljani u Nišu (VIDEO)

U organizaciji Saveza za školski sport Srbije sa uspehom je realizovano republičko prvenstvo u streljaštvu.

 

Državno školsko prvenstvo održano je u novoj streljani u Nišu, uz tehničku i svaku drugu podršku Streljačkog kluba „Niš 1881“.

 

U konkurenciji učenika  treće mesto osvojila je Osnovna škola „23.oktobar“, Sremski Karlovci, drugi su bili predstavnici Osnovne škole “Petar Kočić“ iz Inđije, a prvo mesto osvojila je Osnovna škola  „Kralj Aleksandar I“, iz Gornjeg  Milanovca.Zadovoljni su bili i sami takmičari ove škole jer je David Aćimović bio i pojedinačno drugi, a Bogdan Marijanović treći.

 

Prvo mesto u pionirskoj konkurenciji osvojio je Mihailo Kresojević, iz Osnovne škole  „Petar Kočić“ iz Inđije.Kod pionirki, titulom školske državne prvakinje okitila se Tijana Mijatović iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Čačka.

 

U pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji pionirki 2.mesto osvojila je Milica Jovanović, iz OŠ „Sestre Ilić“, iz Valjeva, dok je do bronzane medalje  stigla Una Đorić,iz OŠ „Radoje Domanović“, iz Kragujevca. Zanimljivo je da pojedinačno najbolji rezultati nisu doneli i ekipno medalje i školama, jer je ekipno treće mesto u konkurenciji pionirki osvojila OŠ „Petar Kočić“ iz Inđije, druge su bile osnovke iz Osnovne škole „Ratko Pavlović Ćićko“ iz Prokuplja, dok je prvo mesto pripalo takmičarkama Osnovne škole „Mito Igumanović“, iz Kosjerića.

 

Najbolji strelci među pionirima i pionirkama dobili su zaslužena priznanja, a sa takmičenja u Nišu mogu da se donesu dva generalna zaključka.

 

Iz Saveza za školski sport Srbije već za narednu nedelju najavljuju republičko prvenstvo u stonom tenisu koje će biti održano u Aleksincu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.