Rekordan broj učesnika na manifestaciji “Stop! Svi na sport” (VIDEO)

 

Kao da nije oktobar i kao da nije radni dan, prijatno sunce i dečja graja ozarili su čairski park. Umesto da budu na časovima, četvrtaci i trećaci iz čak 28 niških, ali i škola iz susednih mesta, sjatilisu se u Čair sa svojim učiteljima, kako bi prisustvovali obiljenoj rekreativnoj manifestaciji “Stop! Svi na sport” koju za njih organizuje Policijska uprava i Sportski savez Niša.

Puni samopouzdanja i pobedničkog duha, školski timovi i njihovi navijači, od sve snage su se trudili da, u fer-plej maniru, pobede svoje protivnike.

 

 

Zbog broja učesnika sportski ring zauzimao je dobro parče Čaira, a takmičari su imali pred sobom igru memorije, slagalicu i sportske poligone: odbojkaški za koji se pobrinuo OK “Stampedo”, fudbalski, za koji je bio zadužen OFK “Radnički”, atletski koji su postavili treneri Atletskog kluba “Železničar” i tekvondo, koji im je omogućio TK “Asteriks”.

 

Osim što se rado i redovno odazivaju akciji “Stop! Svina sport”, predstavnici niniškog sporta vide u ovom događaju priliku da među neoblikovanim malim sportistima primate talente i buduće šampione.

 

 

 

 

Iako su kao pačići ponavljali da je “važno učestvovati”, školarci su ipak imali veliki motiv za pobedu, jer dok su oni ostavljali “srce na terenu”, pored terena je bilo parkirano 5 bicikala koji su čekali da ih odveze najbolja petorka. Organizator je za  drugoplasirane i trećeplasirane obezbedio medalje, kao i simboličan paketić za sve učesnike kojih je bilo oko 150. Predstavnici Sportskog saveza su bili oduševljeni, ali i iznenađeni brojem škola koje su odlučile da ne propuste ovaj spektakl.

 

 

I najzad, kada su proneli štafetu, prebacili loptu preko odbojkaške mreže, dovoljno izdriblali, dovoljno pretukli tekvondo lutku i provozali se policijskim džipom kako bi smirili takmičarski adrenalin, kucnuo je i čas proglašenja pobednika. Treće mesto pripalo je OŠ “Sveti Sava” čiji je tim bio sastavljen od učenika trećeg razreda. Srebrne medalje zasijale su na grudima ponosne petorke OŠ “Dušan Radović”, a zlatni pehar, medalje, loptu i bicikle osvojili su učenici OŠ “Sreten Mladenović Mika”, čija je neizmerna sreća pokazala organizatorima i pokroviteljima da je sve ovo bilo zaista vredno truda.

 

I tako, taman kad su im se završili propušteni časovi, bio je gotov i deveti po redu i kako kažu, nikad masovniji “Stop! Svina sport”. Svi su se razišli sa željom da se sve ovo što pre ponovi.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.