Ratnici uz humanitarnu akciju pozivaju na derbi

Ratnici u subotu u okviru 14. kola Prve muške regionalne lige dočekuju ekipu Borca iz Leskovca. Biće to duel petoplasirane i drugoplasirane ekipe takmičenja, verovatno i najzanimljivija utakmica kola.

Domaća ekipa očekuje veću posetu nego obično i iz toga razloga su u Ratnicima odlučili da sprovedu zanimljivu i humanu akciju. U dogovoru sa organizacijom NURDOR – nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka, realizovaće akciju pod nazivom: “1000 zastavica, za 1000 osmeha”. Uz simboličan dobrovoljni prilog, svaki gledalac će dobiti zastavicu “Ratnici”, kao znak zahvalnosti. Skupljena novčana sredstva idu organizaciji NURDOR. Materijal će biti izložen na štandu na ulazu u halu “Duško Radović”, već od 16h sa volonterima Ratnika.

Samom događaju će prisustvovati i dečiji hor “Čarolija”, koja će otpevati himnu Republike Srbije na samom početku utakmice. Na poluvremenu će “mini basketaši” Ratnika odigrati utakmicu, kako bi se predstavili publici. Ratnici žele da pokažu društvenu odgovornost, solidarnost i podršku jednoj osetljivoj grupi, kojoj je pomoć neophodna.

Utakmica protiv Borca je u subotu od 16 časova i 30 minuta u sali Osnovne škole “Dušan Radović”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.