Radnički smenio Stankovića

Aleksandar Stanković više nije trener Fudbalskog kluba Radnički. Nakon lošeg starta i dva vezana poraza na Čairu, uprava kluba i Stanković su sporazumno raskinuli ugovor i razišli se u prijateljskom tonu.

 

Radnički se zahvaljuje treneru Stankoviću na dopriosu i predanom radu u dva mandata u Nišu i želi mu sve najbolje u nastavku karijere.

 


Ispred kluba se povodom raskida ugovora sa šefom stručnog štaba oglasio predsednik Dragan Marković Markoni.

 

-Naš stav o kvalitetu rada i stručnosti Stankovića je veoma poznat, jer je mladi trener izuzetnim zalaganjem i sa sedam uzastopnih utakmica bez poraza mnogo doprineo da Radnički izbori opstanak na kraju prethodne sezone. Zbog toga smoi odlučili da mu ponovo damo šansu, pošto je Nenad Lalatović otišao u Saudijsku Arabiju. Još prilikom njegovog dolaska rekli smo da se Aleksandar Stanković vrhunski, viteški i krajnje sportski poneo prihvativši da opet dođe u naš klub, što sigurno nikada nećemo zaboraviti. Nažalost, poslednji rezultati našeg kluba i ekipe koju je Stanković vodio, nisu u skladu sa našim ambicijama i ciljevima, a neugodan i neočekivani poraz od Proletera je svakako doprineo zajedničkoj odluci našeg dosadašnjeg trenera i rukovodstva kluba da sporazumno raskinemo ugovor i da se rastanemo- rekao je Marković.

 

Povodom ove odluke se oglasio i Aleksandar Stanković.

-Rekao sam odmah nakon utakmice,ono što mislim i sada. Radnički je iznad svakog pojedinca i na taj način moramo svi da se ponašamo i snosimo odgovornost. U klubu su postavljeni visoki ciljevi, došlo je dosta novih igrača u odnosu na ono što je bilo u prethodnom prvenstvu. Odrađene su kvalitetne pripreme i svi smo se nadali da će i početak prvenstva biti dobar. Iako je za nešto tako uvek potrebno vreme, nadali smo se najboljem jer je iza nas jedan kvalitetan, posvećen i predan rad sa jako kvalitetnom grupom momaka. S obzirom da nije išlo u smeru koji smo želeli, u najnormalnijem tonu smo popričali o celokupnoj situaciji i došli do rešenja da napustim Radnički. Ovom prilikom bih se zahvalio upravi kluba na ukazanom poverenju. Bila mi je čast što sam bio trener ovako velikog kluba sa armijom navijača kao što je Radnički– izjavio je Stanković.

 

Novi šef stručnog štaba biće imenovan u najskorije vreme.

 

Radnički u nedelju od 21 sat gostuje Partizanu, a nakon toga sledi dvonedeljna reprezentativna pauza, tokom koje će novi trener imati vremena da se upozna sa ekipom.

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.