Radnički se vratio u Niš, Kosanović zadovoljan pripremama

Fudbaleri Radničkog vratili su se u Niš nakon što su odradili petnaestodnevne pripreme u Beleku.  Nišlije su odigrale pet mečeva i zabeležile po jednu pobedu i poraz i tri remija.

Po povratku na Čair trener Milorad Kosanović rekao je da je zadovoljan pripremama. On je dodao da je najvažnije da su se svi igrači vratili zdravi, nema ni bolesnih, ni povređenih.

Prezadovoljan sam i, što je možda i značajnije, bez mnogo dilema posle rada u zimskim uslovima u Nišu i na Čairu, i posebno u Turskoj. Imajući u vidu odlaske ne baš malog broja igrača iz Radničkog posle jesenje sezone i u međuvremeno, do početka priprema angažovanje novih igrača koji su u pravom smislu velika pojačanja, mogu da kažem da najspremnije što se može čekamo prvi susret nastavka nacionalnog šampionata i utakmmicu sa Spartakom u Subotici. Kroz treninge i kontrolne mečeve formirali smo kostur najboljeg tima, odnosno znamo 90 odsto imena koja će biti na prvom meču i na proleće u najboljih 11. Imamo maksimalno spremnih 20 igrača i od njih će biti birano 18 za protokol u Subotici.

Prokomentarisao je strateg Radničkog i novajlije.

Svi koji su stigli na Čair ove zime do sada su pokazali svoje visoke vrednosti i kvalitete i, ponavljam, svi su prava pojačanja. Od iskusnih inetrnacionalaca, kompletnih fudbalera, a nema potrebe pominjati i  izdvajati posebno samo neka imena jer se radi o skoro svim koji su u zimskoj pauzi došli u Radnički, sa onim igračima koji su jesenas bili u našem najboljem timu, a i njih nije mali broj, stvorili smo veoma jak tim. Naša odbrana je potpuno drugačija, rekao bih kompaktnija i u svakom trenutku sigurnija, vezni red mnogo kvalitetniji, već uigran i daleko sposobniji od jesenjeg, a napad ubojitiji. U najkraćem, ceo naš tim će bez ikakvih sumnji biti mnogo bolji i konkretniji unarednoj polusezoni, tako da uopšte ne sumnjam u ostvarenje našeg cilja – plasmana u vrhu tabele i igranje u smaoj završnici Kupa Srbije, čime ćemo izboriti novi izlazak na evropsku fudbalsku scenu.

Niški tim će u utorak 10. februara odigrati prijateljski meč sa Timočaninom u Knjaževcu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.