Radnički protiv Voždovca traži izlaz iz krize (VIDEO)

 

U svom prvom obraćanju medijima kao šef stručnog štaba Radničkog, Dragan Šarac predstavio je svoj plan rada i očekivanja do kraja sezone, a najavio je i narednu utakmicu protiv Voždovca. Pred Šarcem i ekipom je imperativ bolje igre i rezultata, a prvi izazov je meč 26. kola Super lige Srbije u kojem Radnički u nedelju dočekuje beogradski Voždovac od 14 časova na Čairu.

 

Šarac je najpre istakao zahvalnost za priliku da preuzme ekipu Radničkog.

-Svakom treneru je želja da jednog dana samostalno preuzme i vodi ekipu. Meni je izuzetna čast da sam dobio poziv jednog velikog Radničkog i da ću predvoditi tim koji izuzetno dobro poznajem i klub prema kom imam ogromno poštovanje. U stručnom štabu imamo dve legende Radničkog, Sašu Stojanovića i Vladimira Đorđevića. Obojica su imali odlične inostrane karijere kao igrači, a izuzetno su perspektivni treneri. Uz njih je tu i Damir Kahriman koji će raditi sa golmanima, a koji je takođe bio igrač u velikim klubovima. Najvažnije je da imamo veliko međusobno poštovanje između nas i igrača. Ulazimo u nešto potpuno novo i drugačije, pokušaćemo da već u nedeljnoj utakmici pokažemo pravo lice i svi zajedno ostvarimo cilj – pobedu nad Voždovcem i osvojene bodove.

 

 

Govoreći o prvom izazovu i analizirajući narednog protivnika, Šarac se osvrnuo na kadrovsku situaciju u obe ekipe.

U goste nam dolazi jedna mlada i kvalitetna ekipa sa nekoliko veoma talentovanih igrača, poput Neškovića, Mijailovića, Burmaza i i čeka nas nimalo lak meč. Međutim, mi smo ove nedelje jako dobro radili i pripremali se za nju. Za nas je ovo izuzetno značajan meč i svojevrsna prekretnica. Imamo dobar roster igrača, neki se vraćaju iz povreda, drugi su ozdravili i možemo da koristimo većinu njih. I dalje ne mogu da računam na Sašu Marjanovića koji je blizu povratka. Njegovo odsustvo je veliki hendikep i igrač takvog kalibra biće veliko pojačanje čim se bude u potpunosti oporavio.

 

 

Potom je istakao da je pred njim i ekipom period intenzivnijeg rada, kako bi se što pre izašlo iz rezultatske krize.

-Posebno smo radili na završnici tokom ove nedelje, jasno nam je da je to segment koji moramo da popravimo. Razgovarali smo i pokušaćemo  da prebrodimo tu barijeru i krenemo da postižemo golove. Imamo pet utakmica do plej ofa i cilj je da sakupimo što više bodova, kako kod kuće tako i na utakmicama u gostima.

 

 

Aleksandar Pejović istakao je važnost nedeljne utakmice u svetlu svih nedavnih rezultata i dešavanja u stručnom štabu.

-Moramo da pokažemo reakciju i da se svi mi igrači držimo zajedno u ovoj situaciji. Sa dolaskom novog šefa stručnog štaba stigla je i nova energija, to se naziralo u Novom Sadu na prethodnoj utakmici, tada smo bili bliži pobedi, a sada je vreme da sve dođe na svoje. Uz maksimalnu angažovanost i borbenost možemo do pobede. Neće biti lako, dolazi rasterećena ekipa Voždovca koja već nekoliko godinama igra napadački fudbal, ali je najbitnije u ovom momentu kako mi igramo. Pobeda bi nam pored bodova donela i mnogo na psihološkom planu i verujem da posle, uz dobar rad, dolaze i bolji rezultati.

 

 

Nedeljnu utakmicu na Čairu sudiće glavni sudija Novak Simović, a ulaznice se mogu kupiti na biletarnici stadiona na dan utakmice po ceni od 300 dinara za južnu, 500 za istočnu i zapadnu tribinu, dok je za ložu potrebno izdvojiti 2000 dinara.

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.