Radnički počeo pripreme za novu sezonu

Fudbaleri Radničkog počeli su pripreme za novu sezonu, a na prvom treningu bilo je 30 igrača. Za sada u Niškom timu ima više odlazaka, nego dolazaka, pa su pojačanja neophodna gotovo na svim pozijima.

Među poslednjim ekipama u ligi pripreme je počeo i niŠki Radnički.  Početak priprema odložila je korona, pošto su igrač Stefan Mihajlović i pomoćni trener Davor Berber bili pozitivni na ovaj virus. Berber je otpušten iz bolnice, dok se Mihajlović oporavio, ali je zbog dodatnih analiza propustio okupljanje. Ostali igrači, kao i članovi stručnog štaba su dobro

Po nekim rezultatima koje smo dobili većina nas ima antitela, što znači da smo prošli to i da smo za neki period sigurni. Tako da se nadam da će tako i da ostane, kaže Radoslav Batak.

Radnički će imati nešto više od dve nedelje da se spremi za početak šampionata, što je prema mišljenju trenera Radoslava Bataka malo.

Nadam se da će što se tog dela tiče prvenstvo biti pomereno bar za dve nedelje da uspemo da se spremimo. Ako to ne bude moraćemo da radimo šta možemo da radimo i da se spremimo koliko budemo mogli.

Prvom treningu priustvola je 30 igrača. Za sada su Čair napustili Nikola Čumić, Dejan Meleg, Aleksandar Todorovski, Lazar Đorđević, Borivoje Ristić i Mario Maslać, dok je u penziju otišao kapiten Saša Stojanović koji se priključio stručnom štabu. Sa druge strane Radnički su došli Nikola Aksentijević, Žarko Marković, Nenad Gavrić i Aleksandar Kostić.

Još kompletiramo tim, za sada imamo nedovoljan broj igrača, više odlazaka nego dolazaka. Treba da obavimo još jedan razgovor sa Upravom i predsednikom Ivicom Tončevim da vidimo koji nam je plan za ovu sezonu, šta ćemo uspeti da uradimo. Za sada smo na dobrom putu i nadam se da ćemo to odraditi do kraja i da ćemo uspeti da se pripremimo za visoke ciljeve koje Radnički postavlja pred sebe svake godine. To će opet zavisiti i od igrača koji treba da dođu i pojačaju konkurenciju na svakoj poziciji.

Batak je ovom prilikom istakao da su ciljevi jasni, a da bi ga svako mesto koje vodi u Evorpu na kraju godine zadovoljilo. Za sada nije poznat plan priprema niškog tima koji će, bez sumnje, odrediti epidemiološka situacija koja se menja iz dana u dan. Pod znakom pitanja, zbog novih mera, je i odigravanje prijateljskih utakmica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.