Radničke sportske igre u Vlasotincu (VIDEO)

Poslednjih godina su raznorazni “tim bildinzi”, “lajf koučevi” i ostale novotarije preuzete sa zapada ušle u modu kako bi u firmama, fabrikama i javnim preduzećima pojačali timski duh radnika i na taj način kao krajnji proizvod imali povećanje prihoda. Zaboravljene su Radničke sportske igre, domaći izum, koji je decenijama davao više nego uspešne rezultate, a imao je mnogo širi društveni značaj od stranih novotarija. U poslednje vreme postoje pokušaji da se Radničke sportske igre vrate u srpske gradove, ali nisu baš svuda prihvaćene na pravi način, nedostaje masovan odziv učesnika, neophodan da bi takav događaj imao smisla.

Ipak, Vlasotince je primer grada u kome Radničke sportske igre imaju pravi smisao. Tradicionalno u ovom gradu, Sportsko-rekreativni centar Vlasina je u svojoj dvorani organizovao “Radničke sportske igre 2017” u okviru kojih je održan turnir u futsalu. Odziv ekipa nikada u Vlasotincu nije bio problem, ali ove godine su oboreni svi rekordi – dvadeset firmi i preduzeća je prijavilo ekipu za takmičenje u malom fudbalu. Turnir je besprekorno organizovan na radost svih učesnika, ali i brojnih posetilaca.

Sportske igre u Vlasotincu, u odnosu na ostale, izdvaja i učešće ženskih ekipa. Vlasotinačke firme “Fiorentino” i “Manifatura Europea” poslale su ženske ekipe koje su odigrale revijalni futsal meč, a postoji mogućnost da u budućnosti i ženske selekcije učestvuju u takmičarskom, ne samo u revijalnom delu.

Muški turnir u futsalu je bio izuzetno kvalitetan i zanimljiv. Dvadeset ekipa je bilo podeljeno u četiri grupe sa po pet timova. Nakon utakmica po grupama usledile su eliminacione utakmice od četvrtfinala, a u petak 13. oktobra odigran je i finalni meč. U njemu su se sastale dve ekipe koje su najviše pokazale na turniru, “SRC Vlasina” i “Manifatura Europea”. Zbog odličnih igara u grupi i eliminacionam delu, Manifatura Europa je u finale ušla kao favorit, ali taj epitet nije opravdala u meču za trofej. SRC Vlasina je zahvaljujući dva gola Bobana Jankovića stigla do rezultata 2:2 u regularnom delu meča, a nakon toga je posle boljeg izvođenja penala stigla i do trofeja.

Golman pobedničke ekipe je pobedom na Radničkim sportskim igrama napravio uvertiru za lepe trenutke koji mu predstoje

Po završetku Radničkih sportskih igara u prostorijama Sportsko-rekreativnog centra Vlasina organizovano je zajedničko druženje za sve učesnike finalnog meča i na taj način je spuštena zavaesa na ovogodišnje lepo druženje kroz sport, ali se istovremeno govorilo i o planovima za narednu godinu i novi turnir koji očigledno ima lepu budućnost u ovom gradu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.