Opštinsko takmičenje u atletici za aleksinačke đake (VIDEO)

Aleksinački osnovci i srednjoškolci oprobali su se na svom gradskom stadionu u nekoliko atletskih disciplina. U opštinskom takmičenju koje je za njih organizovao Savez za školski sport Aleksinca, mladi atletičari kojih je bilo oko 300, iz 8 osnovnih i dve srednje škole, pokazali su neverovatnu izdržljivost i borbenost. Bilo im je drago što učestvuju, ali im je takođe bilo važno i da pobede.

Takmičenje je bilo organizovano u muškoj i ženskoj konkurenciji, a učesnici su bili razvrstani i po uzrastu i različitim takmičarskim disciplinama.

Osim đaka, koji su proveli jedan sjajan sportski dan van učionice, njihovi nastavnici takođe su aktivno bili uključeni u dešavanja na atletskom poligonu.

Iako Savez za školski sport u Aleksincu postoji manje od tri godine, već se solidno snalazi u organizaciji masovnih sportskih događaja. Organizujući brojna takmičenja, motiviše decu da se bave spotom, ali im ujedno i otvara vrata ka velikim takmičenjima.

Osim medalja, prvoplasirani u svojim disciplinama ostvarili su priliku da predstavljaju svoj grad na regionalnom takmičenju u Nišu, a škola koja je osvojila najveći broj medalja ekipno će reprezentovati Aleksinac na višem rangu takmičenja. Ujedno, svi koji su ozbiljno shvatili, ili upravo otkrili svoj atletski talenat, srećom imaju gde da ga i unaprede jer u Aleksincu postoji Atletski klub „Napredak“ koji je samo nekoliko dana pre opštinskog, takođe održao takmičenje za predškolce, osnovce i srednjoškolce..

Inče, aleksinački Savez za školski sport organizovaće do kraja godine i takmičenja u stonom tenisu i rukometu.

U saopštenju poslatom Sportu juga, Savez za školski sport Aleksinca zahvaljuje se svim đacima i školama koje su učestvovale u takmičenju održanom u petak 13. oktobra i  javno se izvinjava svima zbog sitnih zbog propusta u organizaciji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.