Prvi poraz Radničkog na pripremama u Turskoj

 

Fudbaleri Radničkog doživeli su prvi poraz na četvrtoj po redu pripremnoj utakmici u Turskoj. Ekipa Bohemians, sedmoplasirani tim u češkom prvenstvu je slavio rezultatom 2:1. Današnjem rivalu ovaj meč bio je generalna proba pred nastavak prvenstva, a niđki tim se nalazi na polovini priprema i odigrao je četiri utakmice u prethodnih osam dana boravka u Beleku. Ekipu su sinoć zbog obaveza u A reprezentaciji Srbije napustili napadač Nikola Štulić i golman Dragan Rosić, dok se ekspediciji pridružio Ismail Maiga, najnovije pojačanje Radničkog sa Obale Slonovače.

 

Na današnjem meču bilo je šansi za pogotke na obe strane, ali je u realizaciji napada protivnik bio srećniji i precizniji. U 8. minutu je na jednu odbijenu loptu natrčao iskusni vezni igrač češke ekipe Janoš i snažnim udarcem sa 18 metara postigao prvi gol na utakmici. Radnički je izjednačio u 63. minutu meča. Lepu akciju započeo je Jamkam koji je dobio duel sa protivničkim igračem i uposlio Mićina. Mićin je preciznim dodavanjem „izbacio“ u prostor još jednog novajliju u timu, Nemanju Belakovića, koji je majstorski ušao između dva protivnička igrača i postigao pogodak. Treći gol na meču postiže Martin Hala u 69. minutu i postavlja konačan skor današnjeg duela. Imao je i Radnički nekoliko prilika za novi pogodak, ali se u završnim fazama napada često nije biralo najbolje rešenje, što je verovatno i posledica umora, koji je nakon intenzivnih prvih osam dana priprema sustigao ekipu.

 

Trener Nenad Lalatović danas je na teren poslao sledeći sastav: Stevanović – Varga, Jamkam, Andrić, Stojanović – Stefan Marjanović, Mićin, Saša Marjanović – Cvetković, Belaković, Petrov.

U igru su u nastavku umesto Stefana Marjanovića, Petrova i Stojanovića ušli debitant Ismael Maiga, Viktor Živojinović i Nemanja Jovičić.

 

Naredni meč Radnički na pripremama u Turskoj igra za tri dana, u ponedeljak 23. januara, a protivnik je tim iz ruske Premijer lige, Krila Sovjetov.

 

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.