Prvi Icin memorijal pripao ekipi Novog Beograda (VIDEO)

Karavan Roda 3×3 prvenstva Srbije u subotu 1. juna bio je u Nišu. U okviru državnog prvenstva u sve popularnijem basketu tri na tri 28 ekipa takmičilo se u muškoj seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Nakon celodnevne borbe na kraju je najviše razloga za radost imala ekipa Novi Beograd koja je u izuzetno zanimnljivom finalu pobedila tim AK Sekulić rezultatom 21:20 i stigla do prvog mesta i nagrade od 100 000 dinara. U juniorskoj konkurenciji pobedila je kragujevačka ekipa KGB Pink Taxi.

Košarkaški savez Srbije iz godine u godinu posvećuje sve više pažnje basketu tri na tri što daje odlične rezultate, srpski klubovi su dominantni i na svetskom nivou, a naše prvenstvo je izuzetno kvalitetno i zanimljivo.

Regionalni košarkaški savez “Istočna Srbija” se pokazao kao odličan organizator. Upravo na inicijativu vodećih ljudi iz ovog regiona turnir u Nišu je od ove godine postao memorijalni i nosi ime po Ivanu Ici Jovanoviću, momku koji je nakon teške bolesti u januaru 2018. preminuo u 28. godini života, a koji je ostavio dubok trag u košarci.

Pored takmičarskog dela turnira održan je i revijalni meč koji su odigrali prijatelji Ivana Jovanovića, među kojima je bilo dosta aktivnih košarkaša koji igraju u Srbiji i inostranstvu. Svi oni su svojim prisustvom ovom meču još jednom odali počast Ivanu, čiji su članovi porodice takođe bili na turniru.

Organizatori turnira obećavaju da će Memorijal “Ivan Ica Jovanović” biti svake godine organizovan na najvišem mogućem nivou i da će se na taj način čuvati sećanje na prerano preminulog košarkaša.

Subotnji dan u Nišu obilovao je brojnim, kako sportskim, tako i kulturnim i zabavnim događajima. Uprkos tome, broj posetilaca na Trgu Kralja Milana basket turniru dokaz je koliko Nišlije vole ovaj sport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.