Prva sezona Amaterske futsal liga Niša privodi se kraju

Bez velike medijske pompe i pažnje u Nišu je početkom oktobra startovala Amaterska futsal liga Niša pod okriljem Sportskog udruženja „Tvrđava“. „Tvrđavu“ smo upoznali preko Amaterske košarkaške lige Niša koju vrlo uspešno organizuje već treću sezonu, a od ove sezone možete pratiti i redovne izveštaje na našem portalu Sport juga.

„Nakon sjajne organizacije košarkaške lige koja sa velikim uspehom traje već tri godine, odlučili smo da probamo da organizujemo još jedno amatersko takmičenje i okupimo sve rekreativce i amatere koji vole da igraju futsal. Prva sezona je pri kraju i već sada možemo da kažemo da će naredna biti još bolja i kvalitetnija.“ – izjavio je predsednik „Tvrđave“ Jovanović Miloš.

Ove sezone Amaterska futsal liga Niša okupila je 10 ekipa, sa preko 150 igrača futsala. Po dobro oprobanom receptu, a po ugledu na „starijeg brata“ košarkašku ligu, učešće u popularnoj AFL su mogli da uzmu isključivo sportisti amateri i rekreativci. Uz saradnju sa FSS Niša i sudijskom organizacijom obezbeđene su profesionalne futsal sudije te je tako ovo takmičenje dobilo na ozbiljnosti. Organizatori su pripremili i simbolične nagrade za učesnike ovog takmičenja u vidu zahvalnica i medalja, a tu su i pehar namenjen pobedniku prve sezone AFL kao i nagrade za najbolje pojedince takmičenja.

„Sve je proteklo u sjajnoj atmosferi i još jednom su ljubitelji ovog sporta pokazali da je na prvom mestu druženje, ljubav prema sportu i fer plej. Nadamo se još većem broju ekipa naredne sezone.“ – sa oduševljenjem nam govori Milenković Milan iz „Tvrđave“ zadužen za organizaciju Amaterske futsal lige Niša.

Amaterska futsal liga Niša počela je 20. oktobra 2017. godine, a u nedelju 24.12.2017. godine će imati svoj vrhunac u vidu finalne utakmice koja će se odigrati u sali „Šivare“ u Nišu, sa početkom od 15 časova. Ulaz je besplatan i pozivamo sve ljubitelje niškog sporta da dođu i uživaju u najboljim amaterskim timova u gradu.

Do tada, ovo uzbuljivo takmičenje možete pratiti putem FB stranice „Amaterska futsal liga Niša“, a iz ove organizacije nam obećavaju da će se potruditi da naredne sezone budu još bolji i da će uključiti još više igrača i ekipa u takmičenje.

„Sjajna sezona je iza nas, a njena kruna će biti u nedelju u Šivari od 15 časova kada se bude odigrala finalna utakmica. Prva sezona je bila tzv. pilot sezona gde smo „opipavali puls“ i istraživali koliko je interesovanje za jedno ovakvo takmičenje u gradu na amaterskom nivou. Videli smo da je veliko i da stvarno svi imaju samo reči hvale, pa ćemo se naredne sezone potruditi da ozbiljnije i kvalitetnije pristupimo samoj organizaciji AFL. Hvala svim ekipama na učešću, čestitamo polufinalistima i neka najbolji pobedi u finalu!“ – rekao je za kraj Milenković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.