Prva sezona 3×3 lige u Nišu

Prva sezona 3×3 lige u Nišu

Od novembra prošle godine Niš ima još jedno izuzetno zanimljivo sportsko takmičenje, reč je o “3×3 ligi Niš”, projektu koji okuplja zaljubljenike u košarku i basket koji svakog vikenda odmeravaju snage u sjajnom ambijentu niške “Šivare”.

“Reč je o pilot projektu za ovaj deo Srbije, drago nam je da je Grad Niš prepoznao značaj i stao iza nas, pomogao nam u kompleksnoj organizaciji takmičenja, a tu je i Košarkaški klub Marinos na čiju inicijativu je sve i započelo. Za sada ide sve bolje nego što smo očekivali, u prvoj sezoni smo ograničili broj ekipa na 10, ali je interesovanje ogromno. Ovo takmičenje donosi mnogo pozitivnih efekata, jedan je sigurno popularizacija sporta koji će se naći na sledećim Olimpijskim igrama” – izjavio je za “Sport juga” Marko Milović, organizator takmičenja.

Ligu čini 10 klubova koji svakog vikenda odigraju tri meča sa tri različite ekipe. Kraj takmičenja predviđen je za april ove godine, a prvak lige dobiće se na završnom turniru. U decembru učesnike lige očekuje i kup takmičenje, a pobednik će dobiti priliku da učestvuje na novogodišnjem 3×3 turniru u Kragujevcu, uz sve plaćene troškove. Liga je regionalnog karaktera jer su učešće u njoj uzele i neke ekipe iz okoline Niša.

“Sponzor glavne nagrade je Alex travel, generalni sponzor lige je “Irski pub i za sada sve funkcioniše kako treba. Pobednik lige će dobiti letovanje, kao i plaćeno učešće na turniru u Nišu u okviru prvenstva Srbije. Ova liga ima budućnost i već razmišljamo o inovacijama za narednu sezonu. Jedna od stvari koja je sigurna za naredni period je organizacija 3×3 škole za mlade” – istakao je Milović.

Svi ljubitelji dobrog basketa se o terminima utakmica, rasporedu i rezultatima mogu informisati na fejsbuk strani lige.

trenutna tabela “3×3 lige Niš”


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.