Projekat „Stop! Svi na sport“ ponovo okupio niške đake

Popularna manifestacija „Stop! Svi na sport“ koja promoviše zdrave stilove života, sportsko ponašanje, toleranciju i bezbednost, i ove godine okupila je veliki broj osnovaca iz niških i okolnih škola.

Svečano otvaranje održano je kod Dečjeg centra u parku Čair, a u prvom polufinalnom danu učestvovali su đaci iz OŠ „Milan Rakić“,OŠ „Đura Jakšić“ – Jelašnica,OŠ „Vojislav Ilić“, „Car Konstantin“,  „Ivan Goran Kovačić“,  „Dušan Radović“,  „Ivo Andrić“,  „Dositej Obradović“,OŠ “Sreten Mladenović Mika” i iz Specijalne škole„Bubanj“. 

Četvrtaci su svoju spretnost pokazali na nekoliko improvizovanihpoligona koje su postavili niški sportski klubovi. Za odbojku je bio zadužen OK „Stampedo“, za atletiku AK „Železničar“, za streličarstvo „Naissus – 2003“ za gimnastiku GK „Niš“, za tekvondo „Asteriks“ i za orijentiring PK „Železničar“. Za precizno merenje vremena zaduženi su policajci.

Drugi polufinalni dan u kome će se nadmetati još desetak škola, održaće se već sutradan – 22. maja, dok je 23. maj rezervisan za finalni megdan najboljih.

Organizatori akcije „Stop! Svi na sport“ i ove godine su Sportski savez Niša,  Policijska uprava i Školska upra, a događaj se realizuje pod pokroviteljstvom Grada Niša.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.