F4 Junior NBA: “Reptorsi” iz Duvaništa uz zvuk sirene bez finala. Na kraju ipak treći (VIDEO)

Treća sezona Junior NBA lige ostaće nezaboravna uspomena učenicima Osnovne škole „Dušan Radović“ koji su na „fajnal-foru“ u Beogradu osvojili treće mesto.

A, tako je malo nedostajalo da uspeh Nišlija bude još veći. Delić sekunde ih je delio od finala, a njihov polufinalni meč bio je definitivno najuzbudljiviji u čitavom takmičenju. Regularni deo završen je nerešenim rezultatom, a u produžetku su igrači beogradske Osnovne škole „Laza Kostić“ do pobede 35:34 došli košem uz zvuk sirene.

U borbi za treće mesto niški osnovci su pokazali karakter, podigli su se nakon teškog udarca u polufinalu i stigli do vredne pobede nakon koje su se u dobrom raspoloženju vratili kući. Savladali su Osnovnu školu „20. oktobar“ iz Beograda 41:30.

Kao i u polufinalnoj utakmici, ali i čitavoj sezoni, u dresu Reptorsa dominirao je mladi Mihajlo Babić, dečkić za koga protivnici nisu imali rešenja i koji je zapao za oko svim prisutnim gledaocima u dvorani.

Osim timskih takmičenja program je uspešno popunjen individualnim nadmetanjem u veštinama i šutu, a i tu su učestvovali niški osnovci, ne samo iz škole “Dušan Radović”, već deca koja su se prijavila iz svih pet ekipa učesnica ovogodišnje Junior NBA lige. Deca su se sa takmičenja vratila prepuna lepih utisaka.

Kao i prethodne dve sezone organizacija je bila na vrhunskom nivou i ova globalna akcija zaslužuje sve pohvale. Ispred Košarkaškog saveza Srbije za takmičenje je bio zadužen bivši reprezentativac naše zemlje Bojan Popović, čiji je angažman oko ovog takmičenja zadivio sve upoznate sa projektom Junior NBA liga. Popović se svojski potrudio da sve protekne bez greške i na najvišem nivou, a da mališani uživaju u takmičenju i da se u ranom uzrastu opredele za košarku kao sport broj jedan.

Ovom sjajnom događaju prisustvovali su i bivši NBA asovi Vladimir Radmanović, Aleksandar Pavlović, Mile Ilić i Boštjan Nahbar, kao i proslavljeni evroligaški igrač Sani Bećirović. Prisutan je bio i generalni sekretar KSS Dejan Tomašević, a ispred NBA lige mališanima su se predstavili Nil Mejer, Đus Bueno, Vanja Černivec i Henri Utku.

Pobedom novosadske Osnovne škole “Žarko Zrenjanin“ u finalu spuštena je zavesa na treću sezonu Junior NBA lige. Novosađani su igrali u dresovima Los Anđeles Klipersa i tako doneli ovom timu titulu koju samo mogu da sanjaju u originalnoj NBA ligi. Veliki broj utakmica je ostao iza svih učesnika lige ove sezone, deca su stekla nova prijateljstva, neka nova životna iskustva, naučili su se da pobeđuju, ali i da gube, što je podjednako bitno u sportu. Košarka kao sport je dobila najviše, ozbiljnost organizacije takmičenja je kao magnet privukla ogroman broj dece ovom sportu, a NBA liga je još jednom dokazala da je jedan od najozbiljnijih sportskih brendova u celom svetu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.