Atletičari Radničkog uspešni u svim kategorijama

Veoma bogat vikend imali su takmičari AK Radnički. Prvo su uspešni bili na Ekipnom prvenstvu centralne Srbije u dečijoj atletici koje je održano u Kruševcu. Radnički je imao dve ekipe u kategorijama do 11 godina i do 9 godina i obe su su zauzele treće mesto. Ekipe su bile mešovite i činilo ih je po osmoro takmičara.

Nastavak dorih rezultata usledio je i na Pojedinačnom prvenstvu centralne Srbije za juniore i seniore.

U juniorskoj konkurenciji zablistala je ženska štafeta 4x100m u sastavu Anja Valić, Simona Lazić, Anastasija Radić i Elena Novaković. One su osvojile prvo mesto sa rezultatom 53 minuta i 30 stotinki i tako popravile klupski rekord za nepune 2 sekunde. U ukipnom plasmanu ekipa mlađih juniorki Radničkog zauzela je treće mesto.

Glavni adut niškog kluba u seniorskoj konkurenciji, Kostadin Nikolić, opravdao je očekivanja.  Postao je prvak Centralne Srbije na 100m sa ličnim rekordom 10,76. Iako je još uvek u procesu oporavka od povrede Kostadin je dokazao visoku klasu i premašio očekivanja i svog trenera Vladimira Živkovića:  ” Zadovoljan sam Kostadinom rezultatom jer je naš cilj bio samo da istrčimo trku, s obzirom da je Kostadin pre tačno 11 meseci doživeo povredu zadnje lože. Ovo je sada bio dobar pokazatelj da smo dobro odradili pripremni period i sada podižemo formu za Državno prvenstvo koje predviđeno za orvu nedeljeu jula“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.