Poslednje kolo donosi rasplet u Zoni “Centar”. (UŽIVO) Delijski Vis – Aluminijum

Prethodno kolo u Zoni “Centar” ne da nije donelo rasplet u borbi za opstanak, već se situacija dodatno zakomplikovala.

Srpska liga "Istok", tabela
Srpska liga “Istok”, tabela

 

 

Dodatne probleme ekipama Delijskog Visa, Aluminijuma i Rudara iz Jelašnice, napravili su rezulati u rangu više – Srpskoj ligi “Istok”. Naime, “dobri rezultati” ekipa sa dna tabele protiv dve prvoplasirane ekipe u prethodnom kolu, doveli su ekipu Brzog Broda na korak do ispadanja, što bi dovelo do toga da iz  Zone “Centar” dve poslednjeplasirane ekipe napuste zonski rang, a ne samo jedna kako su do skora svi računali.

 

Da bi ekipa Brzog Broda izbegla ekspresni povratak u Zonu, morala bi a trijumfuje na gostovanju u Jagodini, ili da Hajduk Veljko ili Meševo ne zabeleže pobede nad Pčinjom, odnosno, Timočaninom. Ako uzmemo u obzir da se ekipe Hajduk Veljka, i pogotovo Meševa nalaze u “odličnoj” formi u poslednjih nekoliko kola, Brzi Brod će najverovatnije morati da zapne protiv Jagodine i obezbedi sebi opstanak.

 

 

Ako Brzobrođani uspeju u tome, o opstanaku u Zoni “Centar” direktno će odlučivati Delijski Vis i Aluminijum u međusebnom duelu na stadionu Mašinca.  Ekipa iz baselja Nikola Tesla ima 3 boda prednosti i u tom slučaju biće joj dovoljan i bod, dok Delijskom Visu odgovara jedino pobeda u ovom meču.

 

Ali u slučaju da Brzi Brod ne obezbedi opstanak u Srpskoj ligi “Istok”, iz Zone će siguno ispasti Delijski Vis, a pridružiće mu se ili Aluminijum ili Rudar iz Jelašnice. Rudar ima dva boda prednosti, ali gostuje prvoplasiranoj ekipi Cara Konstantina i neophodna mu je pobeda u slučaju da Aluminijum trijumfuje na Delijskom Visu. Ako Aluminijum ne dođe do sva tri boda, ekipa Rudara je bezbedna.

 

Sve utakmice se igraju u nedelju od 17.30h, a pratioci portala Sport juga moći će u direktnom prenosu da posmatraju meč sa stadiona Mašinca Delijski Vis – Aluminijum.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.