Poligon spretnosti za male aleksinačke bicikliste (VIDEO)

Biciklistički dan za mališane jedan je od rekreativnih sadržaja kojim su Aleksinčani obeležili „Dečju nedelju“. Za devojčice i dečake aleksinačkih osnovnih škola, od petog do osmog razreda, na Sportskom terenu „Taš“ organizovano je takmičenje u savladavanju biciklističkih prepreka.

Poligon spretnosti kroz koji su takmičari prolazili na dva točka, bio je težak, ali zabavan. Njihov zadatak bio je da se, prateći strelice, bez greške i u što kraćem vremenu, provuku između gusto postavljenih čunjeva. Oni koji su se najbolje snašli zasluženo su primili pehare i medalje, dok su utešna nagrada za sve učesnike bile – ukusne čokoladice.

U konkurenciji devojčica najbolje rezultate imale su Martina Miletić iz Osnovne škole „Ljupče Nikolić, Nevena Filipović iz OŠ „Stojan Živković – Stole“ i Žaklina Stepanović, takođe đak OŠ „Stojan Živković – Stole“.

Među dečacima, najbolji rezultat ostvario je Aleksandar Mitić, učenik škole „Stojan Živković – Stole“, drugo mesto osvojio je Stefan Savić (OŠ „Stojan Živković – Stole“), dok je trećeplasirani Milan Stevanović (OŠ „Ljupče Nikolić“).

Na biciklističkom poligonu spretnosti bilo je ukupno trideset učesnika. Osim đaka iz škola „Stojan Živković – Stole“ i „Ljupče Nikolić“ takmičili su se i učenici iz OŠ „Sveti Sava“ i OŠ „Vožd Karađorđe“.

Biciklističko takmičenje kao i saobraćajnu edukaciju za mališane organizovali su Sportski savez Aleksinca, Savez za školski sport i Organizacija za turizam i sport, uz podršku Policijske uprave.

U aleksinačkom sportskom savezu nadaju se da će ova manifestacija koja je protekla u borbenosti, druženju, bodrenju i fer-pleju, već sledeće godine imati masovniji karatker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.