Počinje treća sezona Amaterske košarkaške lige

 

Tvrđava – AKL

U subotu 7. oktobra zvanično počinje treća sezona Amaterske lige u košarci. Grupa entuzijasta okupljena oko Sportskog udruženja “Tvrđava” je 2015. godine započela ovaj ambiciozni projekat u kome je okupila veliki broj ljubitelja košarke. Druženje, afirmacija sporta i zdravog života bile su osnovne ideje organizatora, a vreme je pokazalo da je takmičenje pun pogodak. Amaterska liga je sjajno prihvaćena i svi učesnici o njoj govore pohvalno i sa nestrpljenjem iščekuju početak treće sezone.

Roster – AKL

Osim takmičarskog dela u prve dve sezone Amaterska liga je organizovala humanitarne i revijalne utakmice, na taj način pomogla ljudima kojima je pomoć neophodna, istovremeno ostvarila kontakte i pročula se van granica naše zemlje. Finalna utakmica na kraju druge sezone u niškoj dvorani “Čair” bila je kruna dobrog rada u prethodnom periodu, a broj posetilaca dokaz da je urađen odličan posao.

 

Ono što privlači ljubitelje košarke u Amatersku ligu je ozbiljan pristup organizaciji. Utakmice se ne razlikuju od onih u profesionalnim takmičenjima, a stalno se uvode neke nove stvari koje održavaju pažnju svih učesnika na visokom nivou. Zato i ne čudi da je interesovanje za treću sezonu ogromno, a u njoj takmičare očekuju brojna iznenađenja.

 

Veradent- AKL

“U prethodne dve sezone koliko postoji Amaterska košarkaška liga Niša uverili smo se da postoji veliko interesovanje za jedno takmičenje ovog tipa. Ponovila se situacija iz prethodne sezone kada smo imali preko 20 prijava, ali smo ove godine odlučili da podignemo sve na viši nivo i oformili “B” ligu. Cilj postojanja takmičenja ovog tipa jeste omasovljenje, da omogućimo svima koji žele da učestvuju u njemu. Vrlo brzo smo popunili planirana mesta u Prvoj i “B” ligi, koje će u trećoj sezoni imati po 10 takmičarskih ekipa. Oformili smo bazu od nekih 400 igrača amatera/rekreativaca i jako smo ponosni na to, nadamo se da će svake godine ta brojka rasti. Za novu sezonu smo, pored već tradicionalnog “Ol star” vikenda koji će se odigrati u martu mesecu, pripremili još dva nova takmičenja. Reč je o „Amateur Cup“-u i Super Kupu koji će se odigrati pred početak naredne sezone kao najava četvrte sezone. O ovim takmičenjima nećemo iznositi previše detalja za sada, koncentrišemo se na početak treće sezone AKL koji je zakazan za naredni vikend 7. i 8. oktobar kada startuje Prva liga. Sve utakmice će se kao i prošle sezone odigrati u sali OŠ „Ivo Andrić“ u Nišu i još jednom veliko hvala Gradu Nišu koji je pomogao organizaciju obezbedivši termine za takmičenje” – izjavio je Miloš Jovanović, jedan od organizatora Amaterske košarkaške lige Niša.

S.E.D.Ni – AKL

 

Portal “Sport juga” će u trećoj sezoni aktivno pratiti dešavanja na parketima Amaterske lige. Nakon svakog kola čitaoci portala moći će da se informišu o rezultatima i plasmanu ekipa, takođe i vide pet najboljih poteza kola po izboru organizatora. Novina ove sezone je i statistika na utakmicama, pa će se osim ekipnog pratiti i individualni učinak igrača.

 

 

AKL – PRVA LIGA
1. Sparsi Niš
2. Roster
3. Marinos
4. Niški medvedi
5. AKK Tvrđava
6. S.E.D.Ni
7. Veradent
8. Basketbalije
9. Zvonkove izmene
10. Neradnički

AKL – B liga:
1. Vukovi
2. Akk Balkanrock
3. Old School Wolves
4. Sremac
5. Disobedient
6. Sremac
7. Niške pande
8. Elektronski gospodar
9. Odžinka
10. KKKKK Kolibri

1. kolo (Prva liga):

Subota, 07.10.
12:30h Sparsi Niš vs. Roster
14:30h Marinos vs. Niški medvedi

Nedelja, 08.10.
12:15h AKK Tvrđava vs. S.E.D.Ni
13:45h Veradent vs. Basketbalije
15:15h Zvonkove izmene vs. Neradnički

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.