Počela je sedma sezona Amaterske lige Niša (VIDEO)

 

Nakon letnje pauze, minulog vikenda počela je dugo očekivana sedma sezona Amaterske košarkaške lige. Nakon uvertire, Super Amater Kupa, koji je odigran pre prvog kola, a u kome je pehar pripao ekipi Izmena, na red je došao i na regularni deo takmičenja.

 

Interesovanje za ovu sezonu je, kako kažu organizatori, bilo veliko i samo je nedostatak većeg broja termina sprečio proširenje lige na veći broj ekipa, koji je i sada impozantan i iznosi 17 timova.

 

U prvom kolu su favoriti nastavili tamo gde su stali prethodne sezone i pauza između dva takmičenja nije puno uticala na njih. Redom su pobede ređali Niški medvedi, Izmene, Tvrđava, Tajchy Thundersi, Neradnički i time istakli ponovo kandidaturu za sam vrh tabele i ove sezone.

 

Ne smemo zaboraviti ni Kraljeve ove igre koji su u derbiju prvog kola poraženi od aktuelnih šampiona, a nametnula se i nova ekipa KK Senior koja je savladala NeposlušNe.

 

Titulu najkoristnijeg igrača kola poneo je Bratislav Perić iz ekipe Neradnički koji je u pobedi svoje ekipe imao sjajan indeks korisnosti od čak 33.

 

REZULTATI PRVOG KOLA:

AKK TVRĐAVA – MARGERSKI TIGROVI 70:53
TAJCHY THUNDERS – BREW CREW 73:56
KRALJEVI OVE IGRE – NERADNIČKI 50:65
LOS SANTOS – NIŠKI MEDVEDI 39:54
KK SENIOR – NEPOSLUŠNI 70:52
OLD SCHOOL WOLVES – IZMENE 40:66
BULEVAR – DURLANTULA 41:57
AKK KOLIBRI – AKK REKREATIVCI 52:36

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.