Plivači “Svetog Nikole” izuzetno uspešni na državnom prvenstvu

Proteklog vikenda u Beogradu je održano državno prvenstvo Srbije u plivanju za kadete, juniore i apsolutno. U konkurenciji 474 takmičara iz 46 klubova učestovalo je i 11  plivača P.K. Sveti Nikola iz Niša i osvojilo ukupno 14 medalja (1 zlatna, 7 srebrnih i 6 bronzanih).

 

Tadija Ćirić  osvojio je prvo mesto u disciplini 200m delfin u kategoriji starijih juniora sa vremenom 2:09.88, a ovaj sjajan rezultat doveo ga je bronzane medalje u apsolutnoj kategoriji. Tadija je u disciplini 1500m slobodno osvojio drugo mesto u kategoriji starijih juniora, dok je u disciplini 100m delfin u istoj kategoriji osvojio bronzanu medalju sa vremenom 59.58.

 

Medalje su još osvojili i Uroš Stojić (dve srebrne i dve bronzane medalje u kategoriji kadeta), Mina Nikolić (3 srebrne medalje u kategoriji starijih juniorki), Uroš Canić (srebro u kategoriji starijih juniora), Dunja Milosavljević ( bronzana medalja u kategoriji starijih juniora) i Strahinja Stanković (bronzana medalja u apsolutnoj konkurenciji).

 

Iz P.K. Sveti Nikola nisu krili zadovoljstvo rezultatima posebno činjenicom da su u ekipnom plasmanu zauzeli visoko 9. mesto u konkurenciji 46 klubova:

Izuzetno smo zadovoljni ostvarenim rezultatima i osvojenim medaljama na najznačajnijem takmičenju u ovoj godini. Ćinjenica da smo na državnom prvenstu 2019. godine osvojili 23. mesto u ekipnom plasmanu, a da smo sada deveti govori o tome da naš klub ide u pravom smeru, a obzirom da su naši plivači izuzetno mladi, u budućnosti možemo očekivati još bolje rezultate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.