Plej-of: Želja gostuje Dinamu

Drugo kolo plej-of donosi susret rukometaša Dinama i Železničara u Pančevu.

Biće to veoma interesantan duel jer bi poraz domaće udaljio od titule (izgubili od Vojvodine u prvom kolu). Sa druge strane poraz ne bi bio prijatan ni za niški tim koji je jedan od favorita za osvajanje titule.

Trener Železničara Veselin Vujović ističe da će njegov tim morati da odigra mnogo bolju odbranu nego protiv Metaloplastike ukoliko želi da pobedi. Za Dinamo je ponovo istakao da je favorit iz senke za osvajanje titule.

Imaju ekipu sastavljenu od prekaljenih igrača, koji u jednom meču mogu da nadigraju svakoga, a problem bi, zbog određenog broja igrača u već ozbiljnim godinama, mogao da im bude finiš plej-ofa, u ritmu sreda-subota. Nama bi, sa druge strane, idealno bilo da na pauzu zbog reprezentativnih utakmica, kada ću i ja biti odsutan zbog obaveza u selekciji Slovenije, odemo sa maksimalna četiri boda, ali za to ćemo morati da odigramo sa mnogo više čvrstine u odbrani i uz daleko veći doprinos golmana, nego na utakmici sa Metaloplastikom. A i da napad, kojim sam baš zadovoljan, održimo na onako visokom nivou, govori trener Veselin Vujović, a prenosi zvanični sajt kluba.

Pred Željom su teško gostovanje i vruć teren. Još u Nišu ne zaboravljaju ubedljiv poraz na gostovanju u prošlogodišnjem plej-ofu. Pamte ga sigurno i igrači, a jedan od malobrojnih iz prošlogodišnjeg sastava je Nemanja Milovanović.

Očekuje nas izuzetno teška utakmica, rekao bih jedna od onih ključnih na našem zacrtanom putu. Jer, ako želimo do titule, mi moramo da dobijemo u Pančevu, a tamo je to izuzetno komplikovano uraditi. Dinamo ima sijaset iskusnih igrača, mnogo je tu reprezentativnog, internacionalnog, superligaškog iskustva i moraćemo da budemo maksimalno fokusirani sve vreme. Ključ je u odbrani. Jer, mi ćemo morati da je odigramo znatno čvršće nego protiv Metaloplastike, a biće nam teže u napadu jer je jaka defanziva osnovna odlika igre Dinama, kaže bek niškog tima.

Utakmica u dvorani Strelište zakazana je za nedelju od 18h uz direktan prenos na drugom programu RTS-a.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.