Junior NBA karavan po drugi put u Nišu (VIDEO)

Karavan Junior NBA lige stigao je i u Niš. Osnovna škola „Ivo Andrić“ bila je domaćin drugog kola ove globalne manifestacije u kojoj od pre tri godine učestvuje i Srbija sa 30 svojih škola iz Beograda, Novog Sada i Niša. Na početku se pet niških osnovnih škola: „Ivo Andrić“, „Učitelj Tasa“, „Stefan Nemanja“, „Ratko Vukićević“ i „Dušan Radović“ takmiči u diviziji Atlantik i bori prvo za plejof, a moguće i za juniorskog NBA prvaka Srbije.

Niš ima odlična iskustva iz prethodne godine sa Junior NBA ligom i sa zadovoljstvom je deo ovog svetskog projekta i ove sezone.

Osnovna škola „Ivo Andrić“ je poznata kao odličan domaćin širokog spektra sportskih manifestacija i već se profilisala kao izuzetno važan faktor u afirmisanju sporta, u ovom slučaju košarke.

I u Košarkaškom savezu Srbije su izuzetno zadovoljni slikom koja se iz Niša šalje drugu sezonu.

Drugo kolo u Nišu je proteklo u izvrsnoj atmosferi, a poseban užitak deci su predstavljali dresovi omiljenih klubova pod čijim imenima se takmiče ove sezone, koje su dobili za nastavak lige.

Nakon drugog, ostaju još tri kola u kojima će niške škole međusobno igrati jedne protiv drugih. Najbolji će se početkom maja naći u plejofu koji će se održati u Beogradu gde će „ukrstiti koplja“ sa vršnjacima iz Beograda i Novog Sada. Ako tamo obezbede plasman, polovinom maja će učestvovati na „fajnal foru“.

Junior NBA liga je i ove sezone ispunila misiju, a potvrda toga su prezadovoljni mališani koji se takmiče. U dresovima najpopularnijih svetskih klubova ovim učenicima će košarka sigurno postati važna stvar u životu, a po kvalitetu koji pokazuju iz vikenda u vikend, nije nemoguće da neke od ovih učenika za desetak godina gledamo i u NBA ligi za odrasle, sa najboljim svetskim igračima.

foto: Jovan Gojković/KSS

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.