Memorijal “Zoki i Sale” najava za superligašku sezonu u Beloj Palanci (VIDEO)

U Beloj Palanci je u subotu održan tradicionalni rukometni memorijalni turnir “Zoki i Sale”. Domaća ekipa je ugostila budućeg suparnika iz B Superlige, Dubočicu iz Leskovca, kao i članove Prve lige Istok Žitorađu i Aleksinac.  Memorijal se igra u sećanje na  dva prerano preminula rukometaša iz ovog grada, Zorana Stevanovića i Sašu Vasića.

Turnir je održan u prelepom ambijentu sportske dvorane “Banjica”, a zanimljiv je i podatak da je bio jednodnevni, pa su sve ekipe imale po dve jake provere za predstojeća takmičenja u istom danu. U polufinalnim utakmicama Bela Palanka je savladala ekipu Aleksinca 32:19, a Dubočica Žitorađu 28:21. U borbi za treće mesto Aleksinac je slavio protiv Žitorađe 31:27, a nakon toga je usledilo finale. U izuzetno uzbudljivoj utakmici, koja je imala naglašen takmičarski naboj, Dubočica je savladala domaću ekipu 23:21 nakon preokreta u poslednjoj deonici meča i prehar sa Memorijala je završio u Leskovcu.

Rukomet je zahvaljujući dobrim rezultatima trenutno sport broj jedan u Beloj Palanci i ima veliku podršku rukovodećih struktura, što se videlo i po ozbiljnosti organizacije Memorijala „Zoki i Sale“, a biće od velikog značaja za predstojeće izazove kluba.

Na kraju prošle sezone Bela Palanka je napravila istorijski uspeh u sportu što se opštine tiče ulaskom u B Superligu, drugi rang takmičenja na državnom nivou. Tu se ne završavaju ambicije ljudi koji vode rukomet u ovom gradiću, u Superligi ne žele da se zadrže kratko pa su preko leta dodatno pojačali već respektabilan sastav, a najjače je odjeknuo dolazak novog trenera, Vladimira Stanojevića, čuvenog Pikija koji se proslavio igrama u niškom Železničaru i reprezentaciji naše zemlje.

Igrači su dobro prihvatili rad novog trenera i željno iščekuju start prvenstva.

Stanojević je selektirao ekipu od poznatih igrača iz regiona koji sigurno neće biti impresionirani rangom takmičenja koji igraju što može da raduje navijače Bele Palanke.

Ljubitelji sporta u Beloj Palanci će moći da uživaju u sezoni gledajući najbolje što srpski rukomet trenutno može da pruži i željno iščekuju početak novog prvenstva zakazan za 23. septembar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.