Krenule stonoteniske Superlige uz čak 4 Niške ekipe(VIDEO)

Niš, kao nikad u istoriji, u Super ligi u stonom tenisu, ima čak 4 ekipe, 2 u muškoj, 2 u ženskoj konkurenciji.

 

Stonoteniski klubovi „Železničar“ i „Medijana“ nastupili su na otvaranju sezone, na prvom turniru Super lige, u sali OŠ „ Dušan Radović“ u Nišu. Propozicije takmičenja, u odnosu na prošlu godinu nisu promenjene, jer se najpre svi klubovi nadmeću turnirski, u tri vikenda, dok se u drugom delu sezone, od januara nastavljaju utakmice po kolima, i to odvojeno ekipe iz gornjeg i donjeg dela tabele, po 6 u svakoj grupi. Pobednik je ekipa koja osvoji najveći broj bodova, a dve poslednjeplasirane ekipe ispadaju u niži rang takmičenja.

 

Prva 4 kola na turniru, koji je održan u Nišu bila su izuzetno zanimljiva.

 

Na parketu OŠ „Dušan Radović“ u Nišu igrao se vrhunski stoni tenis. Svoje majstorije pokazali su, pored domaćih reprezentativaca i samog predsednika saveza Aleksandra Karakaševića  i profesionalci iz Španije, Portugalije, Mađarske, Bugarske…U takvoj konkurenciji niški timovi zabeležili su polovične rezultate.

 

Nekadašni kapiten Železničara Miloš Milenković sada je uzdanica gradskog rivala, ekipe Medijane.

 

Iastovremeno su u Vršcu nastupale dame, uz učešće dva niška kluba-STK „Josip Kolumbo“ i STK „Stoni“.

 

 

Zanimljivo je da će, prema informacijama sa sajta Stonoteniskog saveza Srbije Niš biti domaćin i najboljim damama i to 4-og i 5-og decembra.

 

———————————————————————————————————————————————————————————————————–

Polovičan učinak stonoteniserki Josip Kolumba na startu

 

Ekipa Josip Kolumba na turniru u Vršcu u prva 4 kola nastupila je oslabljena i ostvarila je polovičan uspeh.

 

Monika Knezevic nije mogla da nastupi na ovom turniru zbog obaveza u Grckoj ligi, a Olga Mihajilović je pre petnestak dana postala majka i biće još neko vreme van ekipe, tako da su nišku ekipu predstavljale Anđela Menger, Gruzijka Ana Nikoianii Edina Benke.

 

Josip Kolumbo startovao je pobedom nad Crvenom Zvezdom od 4:2. Po 2 pobede su zabelezile Anđela Menger i novo pojačanje Ana Nikoiani iz Gruzije, dok je rezerva Edina Benke poražena. U drugom kolo protiv Nišlijke su poražene od NS2011  sa 4:2 ( po jedna pobeda Menger i Benke). U trećem kolo protiv Čoke pobedile su sa 4:1 ( Nikoiani 2 pobede, Benke  i Menger po 1), dok su u četvrtom lako poražene od Dombosa sa 4:1 uz jednu pobedu Ane Nikoiani.

 

Naredni turnir državnog prvenstva na programu je 30-og i 31-og oktobra.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.