Odbojkašice Studenta pripremaju se za prvoligašku sezonu

Odbojkašice ženskog odbojkaškog kluba Student počele su pripreme za nastup u Prvoj ligi Srbije nakon sedam godina igranja u nižim rangovima. Pod trenerskom palicom Maria Majcana  trenira 16 devojaka.

„Nakon uspešno završene sezone u Drugoj ligi, odlazaka iz kluba nije bilo. Doveli smo četiri devojke iz Niša i okoline da pojačaju tim i maltene sa svojim snagama idemo u prvoligaške borbe. Cilj ove sezone je stabilizacija kluba u ovom rangu takmičenja, upoznavanje protivnika i plasman u sredinu tabele pa ćemo na kraju sezone videti ima li uslova za povratak u elitu u narednom periodu“, kaže Vojkan Zdravković, predsednik kluba.

Nakon godina posrtanja klub je 2019-te godine došao do dna, do najnižeg ranga takmičenja i pred gašenjem. Dolaskom novog rukovodstva i uz pomoć igračica koje ni tada nisu okrenule leđa klubu išlo se linijom uspeha. Veliku pomoć pružio je i grad Niš.

„U pripremnom periodu odigraćemo 7 utakmica, prijateljskih i u kup takmičenju, i nadam se spremni dočekati početak prvenstva“, rekao je trener kaže trener, Mario Majcan.

Sezona u Prvoj ligi Srbije počinje 13 oktobra.

 

izvor: Niške vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.