Novine na 3×3 Pantelej turniru – basket u koliciima (VIDEO)

Gradska opština Pantelej četvrti put zaredom organizuje 3×3 turnir koji se realizuje u okviru Roda prvenstva Srbije. Ovo popularno basketaško nadmetanje koje je odnedavno uvršteno u porodicu olimpijskih sportova odigraće se u subotu 13. jula na platou ispred zgrade Gradske opštine Pantelej. U ovoj niškoj opštini se nadaju da će uskoro biti prepoznatljivi i po dobroj košarci.

I ove godine pantelejski 3×3 turnir ima humanitarni karakter. Sredstva od kotizacija za učešće na takmičenju biće prosleđena NURDOR-u, Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka.

Kotizacija za muške seniorske ekipe iznosiće 3000 dinara, dok je za ženske i juniorske 1500 dinara. Ovogodišnja novina na turniru biće učešće košarkaša u kolicima a članovi ekipa biće reprezentativci Srbije u ovoj disciplini.

Opštinski većnik GO Pantelej Miljan Hadžović ujedno je i član Stručnog štaba reprezentacije Srbije košarkaša u kolicima koja se priprema za Evropsko prvenstvo u Bugarskoj krajem jula i početkom avgusta.

Organizaciju turnira pomogli su Gradska opština Pantelej, Košarkaški savez grada Niša, Košarkaški savez Srbije i Savez košarkaša u kolicima Srbije.

Prijava za učešće na turniru traje do 10. jula, i može se obaviti pozivom na broj 065 54 28 014 ili slanjem podataka na meil 3×3@pantelej.org.rs.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.