“Doktorima” pehar na sokobanjskom noćnom turniru u malom fudbalu (VIDEO)

U okviru Sokobanjskog sportskog leta od 28. jula do 8. avgusta održan je tradicionalni turnir u malom fudbalu. Takmičenje je bilo organizovano u kadetskoj i seniorskoj kategoriji. Po 12. put pokrovitelj ovog sportskog događaja je opština Sokobanja koja je obezbedila nagradni fond od 300.000 dinara, što je automatski privuklo izuzetno kvalitetne ekipe iz čitavog regiona.

U kadetskoj konkurenciji takmičile su se četiri tima, a pobednik turnira je ekipa „Klinci“. Seniorski turnir je privukao najveću pažnju posetilaca koji su, osim sokobanjskih, mogli videti veliki broj igrača i ekipa iz gradova jugoistočne Srbije, Niša, Pirota, Aleksinca, Knjaževca, Blaca, Zaječara, Boljevca i mnogih drugih. U završnoj večeri ove sportske manifestacije odigrani su i polufinalni dueli, kao i meč za treće mesto i finale. Posle velike borbe pobednik turnira postala je ekipa „Doktori“, sastavljena od igrača iz Niša i Aleksinca.

Doktori su kao nagradu za prvo mesto dobili 180.000 dinara, drugoplasirana je bila ekipa „Metal Bagatela“ koja je osvojila 80.000, dok je treće mesto zauzela ekipa „Bulevar“ i dobila 40.000 dinara.

Organizatori su se još jednom potrudili da sve prođe u najboljem redu, a osim ekipnih, dodelili su i veliki broj pojedinačnih nagrada, gde se vodilo računa o najmlađim učesnicima turnira, dok je i publika bila u prilici da osvoji dosta robnih nagrada.

Kao i uvek, mali fudbal je privukao veliki broj posetilaca na otvorene sportske terene u Sokobanji što je i najveća vrednost  turnira, istovremeno i potvrda kvaliteta ove sportske manifestacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.