Novaku još dva pojasa u kikboksu, slede izazovi u boksu (VIDEO)

Takmičari Kik-koks kluba “Niš” uspešno su nastupili na nedavno održanom Evropskom kupu u hrvatskom Karlovcu. Oni su, na takmičenju koje je okupilo oko 2000 boraca iz tridesetak evropskih zemalja, u veoma jakoj konkurenciji, uspeli da osvoje 4 medalje i dva pojasa. Pojas iz večeri „Super Fajta“, kao i pojas Kupa u konkurenciji seniora do 71 kilograma i zlatnu medalju, poneo je najbolji niški borac Novak Radulović.

 

Osim Radulovića, na Kupu u Karlovcu odlično su se pokazali i Miloš Janković, koji je osvojio srebro u lou-kiku, zatim Neda Brkić, koja je u konkurenciji juniorki takođe ponela srebrnu medalju i Natalija Savić koja se u Niš vratila sa bronzom.

Kik-bokseri „Niša“ koji su istovremeno i članovi Boks kluba „Vitez“, od početka ove godine više su bili fokusirani na boks, ali to, kako kažu, ne znači da im je kik-boks u drugom planu.

 

Krajnji cilj tima koji predvodi Srđan Radulović jeste da najbolji među njima odu na Olimpijadu 2020. Pre toga, međutim, moraju da uđu u boks reprezentaciju Srbije jer ove godine prvi put kao bokseri učestvuju na državnom prvenstvu. Takođe ih očejuju i nastupi na evropskim i svetskim takmičenjima. Zarad tog cilja, Novak Radulović najavljuje da će ove i sledeće godine biti fokusiran na olimpijske mečeve. I nada se Tokiju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.