Niški tekvondisti sjajno ušli u novu sezonu

Proteklog vikenda na Državnom prvenstvu za kadete u borbama i Tehničkom prvenstvo Srbije u formama, održanom sportskoj hali Ranko Žeravica u Beogradu, niški tekvondisti zablistali su u punom sjaju.

 

Na takmičenju koje je okupilo 455 tekvondista iz 53 kluba u zemlji, niški timovi su zauzeli drugo mesto i u borbama i u formama.

 

Tekvondo klub Asteriks nastupio je sa 9 takmičara u borbama i vratio se kuci za 7 medalja – 3 zlata, 1 srebro i 3 bronze. Prvaci države postali su Milica Mladenović -29kg, Maša Nešić – 37kg i Matija Tončić -57kg. Srebrom se okitila Tina Ninić – 37kg, dok su srebro u Niš doneli Strahinja Marković -45kg, Matija Davidovic -53kg i Milan Kostic +65kg.

 

Ovakav rezultat klubu je doneo i 2. mesto u ekipnom plasmanu kao i 3. mesto u ženskoj konkurenciji.

 

-Posle sjajne 2020 godine nastavljamo u istom ritmu. Dolazimo u Niš kao viceprvaci države u uzrastu kadeta(12-14g). Cela ekipa je bila sjajna, posebno troje prvaka koji su napravili veliki korak ka plasmanu na prvenstvo sveta ove godine. Klinci znaju da se rad i upornost isplate uvek, i tako je bili i ovog puta. – izjavio je trener TK Asteriks – Vladan Nikodijević.

 

Državno sam osvojila, sada idemo na evropsku i svetsku medalju… – jasno porucije Maša Nešić.

 

 

 

Na istom događaju i Klub borilačkih sportova Naisus osvojio je 9 odličja (4 zlatna, 4 srebrna i 1 bronzano) na Tehničkom prvenstvu Srbije, što im je ukupnom plasmanu klubova donelo drugo mesto.

 

Prvenstvo u formama je održano za sve uzrasne kategorije, a za Naisus medalje su osvojili: Uroš Mitrović – bronza i zlato, Tašana Petrović – srebro, Tamara Rajković – srebro, Lena Veljković – 2 srebra, Jelena Stevanović – 2 zlata i Nebojša Anđelković – zlato.

 

Nažalost deo takmičara nije učestvovao usled kašnjenja finansija od strane Grada, ali se nadamo da to neće biti slučaj ubuduće. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

 

“Pohvaliću ovom prilikom celu ekipu koja je učestvovala. Dali su maksimum i to se odrazilo na rezultat. Tašana je ovog puta bila naša najmlađa takmičarka i naspram sebe imala je više nego dostojne protivnike. Lena i Jelena su jedna drugoj bile najveći konkurenti jer se takmiče u istoj konkurenciji. Upravo iz tog razloga mogu reći da je tu naš Klub nenadmašan. Tamara se i ove godine okitila državnom medaljom ali ovog puta srebrnom. Najiskusniji članovi – Uroš i moja malenkost, su još jednom pokazali put kojim buduće nade trebaju poći.” – rekao je zadovoljno glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

 

 

Zadovoljstvo postignutim rezultatom nije krila ni mlada Jelena Stevanović: “Ne samo da mi je drago da sam ponovo dvostruki državni prvak, već i to da je i drugo mesto naše. Lena je takođe super odradila i bila je blizu da osvoji prvo mesto. Nadam se da ćemo se zajedno naći u nacionalnom timu i time biti ponos i Kluba i Grada Niša.”

 

Sezona za niške tekvondo klubove krenula je vrlo uspešno, a nastavak dobrih rezultata očekujue se na Otvorenom prvenstvu Vojvodine i Prvenstvo Srbije za pionire i juniore u borbama.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.