Niški streličari obaraju rekorde

 

Za samo godinu dana muška seniorska ekipa Streličarskog kluba Niš pet puta je popravila državni rekord u disciplini goli luk.

 

 

Ovog vikenda održan je „Vidovdanski Kup“ u Kikindi, još jedan rangirni turnir u kalendaru streličarskog prvenstva Srbije. Niške klubove je ovaj put predstavljala samo tročlana ekipa SK Niš u disciplini goli luk. Ni činjenica da su se borili bez pomoći trenera Miljka Čolovića, koji se nalazi na Mediteranskim igrama u Alžiru gde vodi reprezentaciju Srbije, nije ih sprečila da se u Niš vrate okićeni medaljama i državnim rekordom. Osim zlatne medalje i popravljenog rekorda za čitavih 78 poena u ekipnoj konkurenciji, postignut je odličan rezultat i u individualnoj konkurenciji. Dejan Stojanović se vraća u formu i približava svojim najboljim rezultatima, a za postinutih 584 poena u kvalifikacijama organizator ga je nagradio peharom za sveukupno najbolji rezultat na turniru, dok je kod dama pehar osvojila Ingrid Vasiljević iz novosadskog kluba Velos.

 

Ekipa SK Niš u disciplini goli luk u sastavu Stojanović, Majović i Petrović pokazuje napredak iz turnira u turnir. Bez obzira na sve jaču konkurenciju u ovoj disciplini – oni dominiraju u prvenstvu Srbije, i klubu se od njih očekuje da će u istom ritmu nastaviti do kraja sezone.

 

 

 

Bez obzira na finansijske probleme, uspeli smo da i na ovaj turnir pošaljemo takmičare SK Niš – do kraja prvenstva nam je veoma važan svaki poen jer je razlika među četri vodeće ekipe na tabeli minimalna. Biće to neizvesna borba do zadnje strele, a naši najbolji takmičari su dodatno opterećeni nastupima na međunarodnim takmičenjima. Tokom ove sedmice na Mediteranskim igrama boje Srbije brani mladi Mihajlo Stefanović, najbolji srpski streličar u disciplini olimpijski luk. Narednog vikenda će najjača postava SK Niš učestvovati na Centralnoevropskom kupu u Temerinu, a u tom takmičenju ih očekuje još dva turnira – u Slovačkoj i Mađarskoj. Pred nama su naporna tri meseca teških treninga i jakih turnira, želimo da ovu sezonu klub završi apsolutnim trijumfom– ističu u klubu.

 

 

 

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.