Asteriks kup još jednom okupio veliki broj takmičara iz zemlje i inostranstva (VIDEO)

4. međunarodni „Asteriks kup“ u tekvondou opravdao je očekivanja. Više od 800 takmičara nadmetalo se tri dana u ovom o limpijskom sportu. Učestvovali su tekvondisti iz 10-ak zemalja, a, Tekvondo klub „Asteriks“ još jedno se pokazao kao dobar organizator. Organizacija je protekla na najvišem nivou, a ovaj klub je i u takmičarskom delu zauzeo visoko drugo mesto.

Juniorska  ekipa je bila druga u generalnom plasmanu, baš kao i pinirska i to je ovom niškom kolektivu donelo ukupno drugo mesto iza ekipe Gladijatora iz Bugarske i  ispred trećeplasiranog tima-Eurošpeda iz Vršca.

Pojedinačno, najviše su iz ovog kluba pokazali Katarina Uzunović koja je zauzela prvo mesto i Mitar Maklenović koji je bio drugi u junirskoj konkurenciji. Katarina je najviši plasman i najavila pre takmičenja.

A da bi se stiglo do dobrih rezultata morali su tekvondisti da se dobro i namuče. Par dana pre takmičenja organizovan je i zajwednički trening i sparing sa turskim takmičarima.

Sasvim sigurno jedni od drugih takmičari, ali i njihovi treneri mogli su puno da nauče, a rezultati su stigli već na Asteriks kupu, najvećem tamičenju ovakve vrste u tekvondou u Srbiji. Preko 800 takmičara, ali i veliki broj trenera i članova tima preplavili su Niš minulog vikenda.

I pored velkog bora takmičara sve je proteklo u najboljem redu, a dobra organizacija trebalo bi da donese i određene benefite.

Zahvaljujući prestižnom Asteriks turniru, Niš je itekako obeležen na tekvondo mapi Evrope. To je prepoznao i Grad Niš, koji je preko Sekretarijata za omladinu i sport tradicionalno pokrovitelj ovog turnira.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.