Asteriks kup još jednom okupio veliki broj takmičara iz zemlje i inostranstva (VIDEO)

Asteriks kup još jednom okupio veliki broj takmičara iz zemlje i inostranstva (VIDEO)

4. međunarodni „Asteriks kup“ u tekvondou opravdao je očekivanja. Više od 800 takmičara nadmetalo se tri dana u ovom o limpijskom sportu. Učestvovali su tekvondisti iz 10-ak zemalja, a, Tekvondo klub „Asteriks“ još jedno se pokazao kao dobar organizator. Organizacija je protekla na najvišem nivou, a ovaj klub je i u takmičarskom delu zauzeo visoko drugo mesto.

Juniorska  ekipa je bila druga u generalnom plasmanu, baš kao i pinirska i to je ovom niškom kolektivu donelo ukupno drugo mesto iza ekipe Gladijatora iz Bugarske i  ispred trećeplasiranog tima-Eurošpeda iz Vršca.

Pojedinačno, najviše su iz ovog kluba pokazali Katarina Uzunović koja je zauzela prvo mesto i Mitar Maklenović koji je bio drugi u junirskoj konkurenciji. Katarina je najviši plasman i najavila pre takmičenja.

A da bi se stiglo do dobrih rezultata morali su tekvondisti da se dobro i namuče. Par dana pre takmičenja organizovan je i zajwednički trening i sparing sa turskim takmičarima.

Sasvim sigurno jedni od drugih takmičari, ali i njihovi treneri mogli su puno da nauče, a rezultati su stigli već na Asteriks kupu, najvećem tamičenju ovakve vrste u tekvondou u Srbiji. Preko 800 takmičara, ali i veliki broj trenera i članova tima preplavili su Niš minulog vikenda.

I pored velkog bora takmičara sve je proteklo u najboljem redu, a dobra organizacija trebalo bi da donese i određene benefite.

Zahvaljujući prestižnom Asteriks turniru, Niš je itekako obeležen na tekvondo mapi Evrope. To je prepoznao i Grad Niš, koji je preko Sekretarijata za omladinu i sport tradicionalno pokrovitelj ovog turnira.


Povezane vesti

Uspešna provera Naise protiv Paoka (VIDEO)

Rukometašice Naise polako dižu nivo igre kako se bliži start prvenstva. Nišlijke su u hali “Čair” imale dve jake provere

AKL: “Niš Reunion” i “Elektronski gospodar” su novi prvoligaši! (VIDEO)

U jeku priprema za “Olstar” vikend u organizaciji Amaterske košarkaške lige Niša koji se održava za vikend 21. i 22.

Dečji ples na Čairu (VIDEO)

Stadion Čair poslužio mališanima iz niških vrtića kao plesni podijum, na kome su, zajedno sa vaspitačicama, uz popularne dečje pesmice,

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.