Niški kajakaši obezbedili učešće na Evropskim igrama

Proteklog vikenda održana je ICF ranking trci u Solkanu (SLO) za takmičare u kajak slalomu na divljim vodama. Na trci su nastupili i kajakaši niškog Kajak kanu kluba Gusar i ostvarili su odlične rezultate.

Kvalifikaciona trke vožene su u subotu i one su ujedno bile i izborna za reprezentaciju Srbije. Normu je postavio najbolje plasirani srpski takmičar i najbolji sportista grada Niša za 2022. godinu, Marko Đorđević vremenom 103,70s (time postigao seniorsku i U23 normu) a ostvarili su je i Milos Jevtić – senior (105,53s) i Petar Radojković -junior (117.88s).

U drugom startu Đorđević je popravio vreme na 99,12s i tim rezultatom, kao četvrti od preostalih 60 takmičara, se plasirao u polufinale ove ICF ranking trke.

Jevtić se rezultatom 110,79s plasirao na konačno 56. mesto. Radojković je u drugom startu potvrdio juniorsku normu vremenom 115,93s i u konačnom plasmanu zauzeo 64. mesto.

Ostali takmičari nisu uspeli da ostvare normu za reprezentaciju a sledeca šansa ih očekuje na takmičenju IKAS 2023. koja će se održati u Skoplju 08.-09. aprila.

Za sada, od niških takmičara,  pravo moguceg nastupa na Evropskim igrama u Krakovu su ostvarili Đorđević i Jevtić.

U nedelju, u polufinalu, jedini predstavnik Srbije bio je Marko Đorđević koji je za 2 mesta popravio plasman iz polufinala i u konačnim rezultatima zauzeo 32. mesto.

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.