Mlade snage Naise iskoristile priliku protiv Juniora (VIDEO)

Sanja Stamenković, izdanak rukometne škole Naise, najzaslužnija je za ubedljivu pobedu nad ekipom Juniora 35-23. U prvom poluvremenu Naisa se mučila protiv Juniora, ali je u nastavku sve došlo na svoje mesto. Sanja je u tom periodu igre imala zdušnu podršku u saigračicama koje meč počinju sa klupe – pre svega u Jovani Veljković i Aleksandri Stefanović. Utakmica sa ekipom Juniora je I prelomljena početkom drugog poluvremena kada su zaigrale rukometašice domaćih sa uslovno rečeno “manjom minutažom”. Silno motivisane da pokažu da vrede, za tili čas odlepile su se rezultatski  I utakmica je serijom od 5-0 praktično bila rešena; 20-13 je bilo za Naisu. Odbrana je u tim trenucima delovala angažovano I čvrsto, a Anastasija Čogurić, a kasnije I Katarina Ivanović bile su sigurne na golu. Takva igra omogućila je da Naisa zaigra svoj prepoznatljivi rukomet, uz brze kontre I polukontre.

Za igračicu utakmice proglašena je Sanja Stamenković, koja je pokazala da na nju može ozbiljno da se računa I na mestu kružnog napadača, što Naisi svakako znači kada se zna da je Milena Milojević jedini pivot u niškom superligašu. Sanja se u mlađim kategorijama dokazala kao rasni strelac na poziciji beka, ali je pokazala da izrasta u univerzalnu rukometašicu I da je itekako upotrebljiva I na “crti”.

Naisa jeste slavila, ali trener Jovanović nije bio zadovoljan zalaganjem pojedinih igračica, pogotovo u prvom poluvremenu.

Na kraju, ono što je planirano je I ostvareno-osvojena su dva nova boda, Katarina Radović je dobila još koji dan da se potpuno oporavi od povrede, a na poštedi je bila I Milena Milojević…Ono što nije dobro je što je kapitenka Marija Filipović, morala pre kraja utakmice da napusti teren zbog povrede…U klubu veruju da povreda nije ozbiljnije prirode, jer je pomoć kapitenke neophodna u važnim duelima koji predstoje-protiv Medicinara u prvenstvu, Bekamenta u nacionalnom I Pelistera (Bitolj) u Čelendž kupu.

Niš, hala „Čair“, Gledalaca: 300; Sudije: B.Blagojević, B.Đokić; Sedmerci: Naisa 0(0); Junior 1(1); Isključenja:  Naisa 8 minuta, Junior 6 minuta.

ŽRK Naisa: Čogurić (10 odbrana), Ivanović (6 odbrana), Veljković 6, Ivković 1, Ranđelović, Karalić 3, Zdravković, Stefanović 4, Stojanovska, T.Petković 1, M.Petković 1, Pejović 6, Milojević, Stamenković 6, Tanasković 2, Filipović 5.

ŽRK Junior: Tomašević, Fasura 3, Janković, Đorović, Potkonjak 3, Đurković, Gligorijević, Jelić, Stošić 3, Klicov 2, Manojlović, Knežević, Bogunović 3, Simatović 4, Veličković 3, Pušonja 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.