Niški gimnastičari prvaci Srbije

Seniorska ekipa Gimnastičkog kluba Niš postala je ekipni prvak Srbije, pošto je pobedila na državnom prvenstvu u Novom Sadu, ispred Partizana iz Kostolca i beogradskog Pobednika.

 

U pojedinačnoj konkurenciji, Nišlija Dušan Đorđević postao je dvostruki šampion pobedama u parteru i preskoku, dok je na krugovima bio treći. Od ostalih članova niškog tima, Aleksandar Miljković je osvojio srebrnu medalju na krugovima, a Petar Veličković bronzanu na konju s hvataljkama.

 

Najtrofejniji član niškog tima ponovo je bio veteran Miloš Paunović, koji je u ekipnom delu prvenstva osvojio pet medalja na šest sprava i bio ukupno drugi u višeboju, ali je sutradan odustao od finala pojedinačnog nadmetanja. Utisak je da je želeo da se bori samo za bodove kluba, jer mu je pojedinačnih priznanja preko glave!

 

Posle prošlogodišnjeg osvajanja šampionske titule i nedavnog trijumfa u prvom kolu Kupa, niški klub je ovom pobedom potvrdio dominaciju u seniorskoj muškoj gimnastici Srbije.

 

Niško gostovanje u Novom Sadu obeleženo je i timskim nastupom u kadetskoj konkurenciji (do 14 godina), što se nije dogodilo godinama. Mada je većina Nišlija bila po dve ili tri godine mlađa od svojih konkurenata, tek promovisana kadetska ekipa GK Niš osvojilaje drugo mesto u ekipnom plasmanu. Niški poletarci imali su čak četvoricu takmičara u pojedinačnom finalu,u koje su se plasirala po osmorica najuspešnijih. Najbolji rezultat ostvario je Petar Pekić četvrtim mestom u preskoku.

 

Od klubova iz jugoistočne Srbije, titulu ekipnog državnog prvaka stekli su i juniori GK „Soko 2011.“ iz Pirota, koji u svojoj kategoriji nisu imali rivalski tim. Za Piroćance je to potvrda više da su najbolji u Srbiji, jer drugi klubovi nisu imali snage čak ni da sastave ekipu. Gimnastičari iz Pirota nastupili su samo u višeboju, gde je Mihajlo Milošević osvojio treće mesto.

 

Šteta je što prokupački Topličanin nije imao tim (tri do pet vežbača), jer bi sigurno bio jedan od favorita za titulu u konkurenciji kadeta.Ovako su Prokupčani morali da se zadovolje dobrim rezultatima obadva svoja pojedinca u ekipnom delu takmičenja, gde je u višeboju  Uroš Grujić bio drugi, a Andrija Babić četvrti. U pojedinačnom finalu Grujić je osvojio srebrne medalje u parteru i na vratilu, dok je na konju s hvataljkama bio treći. Babić je zauzeo treće mesto u preskoku i na vratilu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.