Niški basketaši u kolicima uspešni u Bugarskoj

 

Niški košarkaši u kolcima nastavljaju sa međunarodnim aktivnostima i uspesima. Proteklog vikenda bili su sa dve ekipe bili gosti na turniru basketa u kolicima koji se tradicionalno održava na jednom od centralnih sofijskih trgova – na platou Nacionalnog dvorca kulture (NDK). U konkurenciji ekipa iz Bugarske, Srbije i Grčke, „trojka“ u sastavu Dejan Šimandli, Nemanja Tadić i Filip Jovanović je osvojila drugo, a Slaven Nonković, Aleksandar Dinić i Miljan Hadžović, poslednje peto mesto.

 

„Zahvalni smo našem bratskom klubu BKHU Levski na pozivu. Ekipa KKK Nais 1 je odigrala odlično, a reprezentativci Nemanja Tadić i Filip Jovanović potencijalno mogu da budu jedan ozbiljan i ubojit tandem. Imaće prilike za uigravanje u narednoj sezoni, očekujemo dosta od njih. Ekipa KKK Nais 2 je platila danak mnogim promašenim zicerima.“ – rekao je predsednik KKK Nais, Dejan Šimandli.

 

Predsednik KKK Nais, Dejan Šimandli, osvrnuo se na poteškoće koje su se desile pred put u Sofiju.

 

„Neigranje kapitena Bratislava Kostića koji nas je bodrio u Sofiji, te izostanak Aleksandra Marinkovića i Dušana Lazarevića, umanjio nam je šanse za bolji plasman. To je uticalo da obe ekipe KKK Nais na turniru u Sofiji igraju bez rezervnog igrača. Međutim, zadovoljni smo. Niko nije nezamenljiv.“ – objasnio je predsednik Šimandli.

 

 

Konačan plasman na turniru u Sofiji je sledeći:

1. BKHU Levski 1

2. KKK Nais 1

3. BKHU Levski 2

4. MGS Panseraikos

5. KKK Nais 2.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.