Niške tekvondoistkinje na krovu sveta!

Iva prva, Maša druga, a Petra četvrta na svetskoj rang listi!

 

Zvanično! Svetska rang lista tekvondista za 2020.godinu pokazuje-Iva Petrović, godinu je okončala na prvom, Maša Nešić na drugom, a Petra Tasić na četvrtom mestu. Kadetkinje Tekvondo kluba „Asteriks“ iz Niša na taj način krunisane su za sjajne rezultate u protekloj godini.

 

14-ogodišnja Iva Petrović je prvak Evrope i državni prvak. Učenica je Osnovne škole „Branko Miljković“ u Nišu, a u tekvondou je već 7 godina. Proglašena je i za najboljeg mladog sportistu Niša. 2020-u je završila  kao prva na Svetskoj rang listi za kadete.

 

Maša Nešić ima 12 godina i učenik je Osnovne škole „Dušan Radović“ u Nišu. Od kako je krenula u školu trenira tekvondo,  a posvećenost ovom sportu daje rezultate. Aktuelni je prvak Evrope i u pojedinačnoj  i u ekipnoj konkurenciji. Minulu godinu završila je kao druga na Svetskoj rang listi za kadete.

 

Petra Tasić je starija dve godine od Maše, a sa Ivom je školska drugarica. Tekvondo trenira pet godina. Učenica je Osnovne škole „Branko Miljković“. Na Svetskoj rang listi je četvrta, zahvaljujući sjajnim rezultatima, a pogotovo sa ekipnog Prvenstva Evrope gde se okitila zlatnom medaljom.

 

 

Iva, Maša i Petra su izdanci ambicioznog trenera Asteriksa Vladana Nikodijevića.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.