Niš ostao bez domaćinstva, finale Kupa u Beogradu!

Nekada, nekom drugom prilikom Niš će, možda, biti domaćin finala Kupa Srbije.  Odlukom takmičarske komisije Fudbalskog saveza Srbije finale će biti odigrano na stadionu Rajko Mitić u Beogradu.

Na osnovu bezbedonosnih procena i bolje i kvalitetnije organizacije finalne utakmice, Takmičarska komisija donela je odluku da se finalna utakmica zakazana za 23. maj odigra u Beogradu umesto u Nišu – navode iz Fudbalskog saveza Srbije.

Kako navode iz Saveza meč je, između ostalog, pomeren zbog bolje i kvalitetnije organizacije, pa se tako dolazi se do zaključka da Niš nije sposoban da dobro organizuje finale. Postavlja se i pitanje da li bi ista odluka bila i da se u finalu našao Radnički.

Pitanje o promeni domaćinstva postavljeno je odmah po završetku polufinalnog susreta u Nišu, između Radničkog i Partizana. I dok su mnogi bili ubeđeni da će večiti ipak zaigrati na Čairu, neki su izgleda znali da će meč biti premešten u Beograd.

Inače Partizan je prošle godine tražio da se finalna utakmica umesto u Surdulici igra u Nišu, ali je predlog odbijen. Tako se stvara utisak da Fudbalski savez Srbije ne želi Niš za domaćina.

BEZ VEĆIH PROBLEMA U NIŠU KADA IGRAJU VEČITI

Grad Niš je u više navrata prethodnih godina organizovao završnice Kupa Srbije u različitim sportovima. Finala Kupa Srbije u vaterpolu i rukometu organizovana su besprekorno. Kup Radivoja Koraća, na kome učestvuju Zvezda i Partizan, takođe je organizovan bez većih incidenata…

No izgleda da sa fubalom nije tako, te će niški ljubitelji najbitnije sporedne stvari na svetu ostati uskraćeni da gledaju veliko finale i večiti derbi. Ostaje gorak ukus, pre svega što Nišlije neće gledati njihov Radnički u finalu, ali ostaje žal što je Grad ponovo gurnut u stranu.  Ipak se radi o finalu Kupa Srbije, a ne o finalu Kupa Beograda…  Srbije nije samo Beograd, Srbija su u Niš, Surdulica, Gornji Milanovac, Novi Sad…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.