Nermin Haskić pred Partizan: Nemaju sa čim da nas iznenade!

Deseto kolo Superlige donosi susret Radničkog i Partizana. Duel na Čairu zakazan je za 15 h. Igrači obeju ekipa, kao i članovi sudijskog tima, izaćiće na teren u majcama  sa natpisom „I ja sam donor jer navijam za Srbiju“ u sklopu akcije kompanije Hemofarm.

Subotnje popodne ovog vikenda biće posebno jer će koplja na čairskoj travi ukrstiti Radnički i Partizan. Forma crno-belih je u uzlaznoj putanji, a tim Save Miloševića igra sve bolje.

Igrao samo pet puta protiv njih, dao sam im dva gola,  imam pozitivan skor sa njima i nadam se da će se to nastaviti. Oni su se dosta podigli od dolaska Sava Miloševića, a posebno su opasniji prema napred. Gledali smo ih ove sezone i u Evropi i u domaćem prvenstvu i zaista su dobro izgledali, posebno u fazi napada gde dominiraju Natho, Suma i Sadik. Sve znamo o njima i mislim da nemaju sa čim da nas iznenade. Nama ne treba veća motivacija od toga da igramo protiv Partizana. Poštujemo ih, ali mislim da možemo da ostvarimo cilj. Treba da otvorimo utakmicu na pravi način, da poštujemo dogovore iz pripreme meča, da damo naš maksimum i da potvrdimo da smo u usponu forme. Radnički definitivno ima kvalitet da iz ovog susreta izađe zadovoljan,  ističe Nermin Haskić.

I u niškom timu stvari idu na bolje, Radnički je vezao dve pobde, no postoje još neke stvari kojima strateg Milorad Kosanović nije zadovoljan.

Nisam zadovoljan mnogim stvarima. Nisam zadovoljan kako je ovaj tim postavljen i kako je fizički bio spremljen. Ekipa je igrala čovek na čoveka, što je veoma prosto i lako čitljivo i jako je teško sada da se stvari dovedu na svoje mesto za kratko vreme. Ja računam na samo trojicu igrača iz ekipe koja je postala vicešampion Srbije prošle sezone, Haskića, Todorovskog i Bondarenka  i možete samo da mislite koliko je teško zadržati Radnički u vrhu srpskog fudbala. Ja ovo ne pričam da bih se žalio. Jednostavno takva je situacija i ja sam uveren da ćemo mi iz meča u meč biti sve bolji i bolji i da ćemo se pozicionirati tamo gde želimo da budemo, naglasio je Kosanović.

Kosanović nije imao konkretan odgovor na pitanje koliko će vremena trebati da se sve kockice sklope. Kako je rekao na to utiče više faktora, a do kraja polusezone bi neke stvari mogle da dođu na svoje mesto.

Van stroja, u redovima Radničkog i dalje su Saša Stojanović, Rijota Noma i Stefan Đorđević.

Ovi timovi sastali su se četiri puta u tekućoj godini. Jedan meč završen je nerešenim rezultatom, niški tim slavio je dva puta, a beogradski jednom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.