EP: Prvi poraz Mađarske, utešna pobeda za Tursku

Završnog dana borbi u grupi C Evropskog prvenstva za žene u košarci, koja se igra u niškoj Hali Čair u prvom meču su se sastale Mađarska i Turska. Iako timovi sličnog kvaliteta Turkinje su u ovaj meč ušle bez ikakvih šansi za prolaz dalje, posle dva uvodna poraza, dok su Mađarice već obezbedile prvo mesto i direktan plasman u četvrtfinale.

Iako meč nije imao rezultatski značaj viđena je lepa i zanimljiva utakmica. Posle izjednačene prve dve četvrtine Turkinje u treću ulaze mnogo odlučnije i stvaraju dvocifrenu prednost. Mađarice se početkom četvrte četvrtine rezultatski vraćaju u meč. Ulazi se u neizvesnu završnicu, ali visoka Hatar sekund pre kraja koristi samo jedno bacanje i propušta šansu da izbori produžetke, tako da Turska pobeđuje rezultatom 59:58.

Mađarski trener npružio je šansu svim igračicama, a najviše su se istakle Hatar sa 15 i Dubei, Studer i Zele sa po 11 poena.Tursku su do pobede predvodile Čakir i Stouks sa po 11 i Čanitez sa 10 poena.

U poslednjem susretu grupe C sastaće se Slovenije i Italija i odlučiće ko će sa druge, a ko sa treće pozicije u narednu fazu takmičenja.

foto: http://www.fiba.basketball/womenseurobasket/2019/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.