Nakon završnice muškog Kupa Niš domaćin i damama

 

U gradskoj kući u Nišu, gradonačelnica Niša svela je finansijske račune za nedavno završeni Kup Radivoj Korać održan u niškoj Hali Čair.

 

Prema izveštaju koji je podnela pored 9 miliona iz gradskog budžeta Kup je prihodovao i blizu 8 miliona od karata i oko 3 miliona od sponzora, tako da je budžet cele manifestacije bio nešto manji od 20 miliona dinara. Utrošeno je nešto manje od 12 miliona, Preostalih 8 miliona grad je namenio da vrati košarci i to kroz sledeće aktivnosti:

-izgradnja jednog košarkaškog terena (3 miliona)

-jednokratna pomoć seniorskim košarkaškim klubovima sa teritorije grada Niša

-podsticaj rada sa mladim košarkašima

-sanacija sportskih terena

-akcija donacija lopti školama – “Deca vas mole, lopte u škole”

-uređenje sale OŠ “Dušan Radović

 

 

Na konferenciji je i KSS podelio poklone zahvalnosti onima koji su najviše pomogli organizaciju kupa. Dušan Projović, potpredsednik KSS, još jednom se zahvalio Gradu Nišu na sjajnom domaćinstvu, najavivši i završnicu kupa i u ženskoj konkurenciji, takođe u Nišu.

 

Završnica Kupa koji nosi ime Milana Cige Vasojevića, odigraće se 11. i 12. marta u Hali Čair. Poznati su svi učesnici finalnog takmičenja to su: Kraljevo, Art basket, Vojvodina 021 i Crvena zvezda. Polufinalni parovi će biti određeni na izvlačenju u ponedeljak u 14h. Mečevi polufinala su na programu u petak od 16.00 i 18.30h, a finale je u subotu od 18h.

 

Grad Niš je po rečima gradonačelnice Sotirovski, za ovaj događaj izdvojio dodatnih 3 miliona dinara.

 

 

 

 

 

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.