Najbolji kuglaš sveta i reprezentacija Srbije na pripremama u Nišu

Najbolji kuglaš sveta svih vremena Vilmoš Zavarko i još 15 reperezentativaca Srbije u kuglanju na pripremama su u Nišu.

U Nišu se ovih dana nalazi seniorska i muška i žensa reperezentacija Srbije u kuglanju. Oni se spremaju za Pojedinačno svetsko prvenstvo u kuglanju koje se održava 26. maja u gradu Brezno u Slovačkoj.

“Niš ima najmoderniju kuglanu na Balkanu trenutno. Sve je ovde vrhunski počevši od semafora, preko čunjeva, staza i mi smo ovde prezadovoljni treninzima”, rekao je za Niške Vesti Vojko Pavlović, generalni sekretar Kuglaškog saveza Srbije.

On dodaje da se u Nišu pripremaju seniori reprezentacije a da u Slovačku na svetsko prvenstvo putuju i mlađe generacije. Mlađim kuglašima pripreme su organizovane u Apatinu.

Pravo je zadovoljstvo videti Vilmoša Zavarka u niškoj kuglani, jer je on prvi igrač koji je pogodio više od 700 čunjeva na Svetskom prvenstvu i trenutno se smatra najboljim klasičnim kuglašem na svetu. Višestruki je svetski šampion, tri puta pobednik Lige šampiona, pobednik velikih turnira i nosilac mnogih rekorda u sistemu 120 bacanja. Njegovi lični rekordi su nezvanični svetski rekordi. 8. februara 2020, tokom utakmice italijanske A1 lige protiv ASKC Passeier I – ITAS Walter, postigao je 771 u 120 bacanja. 24. avgusta 2018. u Zandhauzenu na turniru na daljinu od 200 bacanja postigao je rezultat 1172.

Veliku podršku kuglašima pruža i Goran Šepa, poznatiji kao Gale Kerber koji je uspešan kuglaš i neko ko se bori da u Nišu kuglanje bude jedan od najvažnijih sportova, jer trenutno Niš ima najbolje uslove za razvoj ne samo rekreativnog već i vrhunsko – takmičarskog kuglanja.

Da mi Nišlije budemo dobri domaćini potrudili su se domaćini iz Kafane Kabak gde ovi uspešni sportisti uživaju u južnjačkim spcijalitetima.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.