Naisa u revanšu pružila jači otpor

Elče zasluženo u 3. kolu EHF Evrokupa

 

Ekipa Naise nije uspela da se plasira u 3.kolo EHF Evrokupa, pošto je u dvomeču sa ekipom Elčea, koji je odigran u Španiji poražena ukupno sa 61-47.

 

U revanš meču, u kome je bila formalni domaćin, ekipa Naise je u Elčeu poražena od istoimenog kluba sa 28-24 (16-14), tako da se u naredni krug takmičenja plasirala domaća ekipa, koja je i u prvom meču slavila sa 10 golova razlike (33-23).

 

Zaigrao je tim iz Niša u drugom meču znatno rasterećeniji, jer je pobednik praktično već bio poznat dan ranije. Nije bilo realno očekivati da će ekipa trenera Đorđa Teodorovića nadoknaditi minus iz prvog meča, pogotovo ako se ima u vidu kvalitet rivalki.

 


Kao i u prvom meču, najraspoloženija za igru u niškom timu bila je kapitenka Olivera Nikolić, koja je nakon 7 golova u prvom, u drugom još povećala svoj učinak-postigla je 8 golova. U drugom meču, golgeterski je uspela jedino da je isprati Tamara Simonović, koja se 7 puta upisala u strelce.

 

Ono što je evidentno u statistici je da krila Naise u revanšu nisu postigla nijedan gol!

 

O odnosu na terenu govori i podatak da je Elče u revanšu imao čak 20 šuteva više, pa 10 odbrana Katarine Kosanović i 8 zaustavljenih udaraca Anastasije Nedeljković nisu mogle da Naisi donesu bolji rezultat.

 

Jasno je da je Naisa imala jakog protivnika, jer ovoga puta, prilikom žrebanja, nije bila u grupi povlašćenih timova.

 

Ekipa trenera Đorđa Teodorovića okreće se domaćem šampionatu, gde se u utakmici 6.kola Arkus lige, 20.oktobra, sastaje sa ekipom Kikinde u gostima.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.