Naisa u finalu Kupa sa Jagodinom

Rukometašice Naise boriće se za pehar Kupa Srbije 2019/2020 sa Jagodinom u nedelju od 14,30 sati uz direktan prenos na RTS. Naisa je do finala stigla teže nego što se očekivalo. Ekipa Bora savladana je ubedljivo 22-16, ali je na poluvremenu bio nerešen rezultat, 9-9.

Mučila se Naisa u tom periodu i nikako nije uspevala da pronadje svoju igru. Golmanka Bora je blistala i odbranila 10 sigurnih goova, što “zicera”, što sedmeraca.

Trener Naise Svetislav Jovanović, pokušao je i da malo sakrije karte pred finalni meč sa Jagodinom, koja je u drugom polufinalu ubedljivo savladala ekipu Bekamenta.

Naisa je angažovanije zaigrala u drugom poluvremenu. Milena Petković je odlično branila, a čim je odbrana zaigrala čvršće-rezultat nije izostao.

Trener Naise Svetislav Jovanović zadovoljan je rezultatom, a ulogu favorita prepušta Jagodini.

Najteže se dobijaju unapred dobijene utakmice. Najbitnije da smo u finalu. Tamo nas očekuje ekipa Jagodine, kojoj po prikazanoj igri, prepuštamo ulogu favorite. Ipak, daćemo sve od sebe i probati da iskoristimo šansu ako nam se ukaže da u Niš donesemo trofej nacionalnog kupa-ističe Beli Jovanović.

Finale nacionalnog kupa igra se u nedelju u zrenjaninskoj “Kristalnoj dvorani” uz direktan prenos na javnom servisu.

 

ŽRK Naisa-BOR RTB 22-16 (9-9)
ŽRK Naisa: Petković, Đurović, Radović, Stojanovska, M.Petković, T.Petković, Mag.Petković, Ivanović, Stankovski, Stamenković, Nikolić, Filipović, Sukur, Tasić, Mitić, Gakidova.
BOR RTB: Pucijić, Jonović, Petrović, Lilić, Bogdanović, Stanković, Petrović, Simonović, Korać, Petrović, Sujić, Ilić, Sofkovska, Marković, Ristić, Nikolić.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.