Naisa u 1/8 finala EHF Evrokupa (VIDEO)

 

 

 

Rukometašice Naise slavile su u dvomeču 3.kola EHF kupa protiv ekipe HB Dudelanža iz Luksemburga. Nakon pobede u petak, od 25-22 (13-11), Naisa je slavila i u revanšu u hali “Čair”, u meču u kome je Dudelanž bio formalni domaćin,  sa 25-21 (11-11).

 

Pokazala je Naisa da je bolji rival, iako su se gošće iz Luksemburga pokazale kao srčani rival. I u drugom meču je viđena rezultatska klackalica. Dovoljno je reći da je Naisa do prvog vođstva stigla tek u 20.minutu, 7-6 za Naisu.

 

Prvi deo završen je rezultatom 11-11 najviše zahvaljujući sjajnoj Sanji Stamenković, koja je praktično bila jedina raspoložena igračica u prvih 30 minuta.

 

Trener Živojin Maksić odlučio je da već na početku drugog dela u “vatru” baci talentovanu Janu Milošević, koja je ukazanu šansu svojski iskoristila. Jana unosi živost u igru Naise, postiže dva gola, iznuđuje sedmerac i uz dve asistencije praktično trasira put Naisi ka novoj pobedi.

 

Sanja Stamenković nastavlja u sjajnom ritmu. Priključuju se Olivera Nikolić i Jovana Veljković, kao i večeras sjajna Katarina Ivanović na golu.

 

Desetak minuta pre kraja utakmica je prelomljena, a trener Maksić u samom finišu daje “internacionalnu” minutažu i mlađim igračicama-Mili Mladenović, Maši Rajković…

 

Na kraju 25-21 za Naisu za novu pobedu, prolaz u 1/8 finala EHF Evrokupa i za veliku radost mlade ekipe iz Niša.

 

Ekipa Naise imala je I zdušnu podršku sa tribina, a u trenutnim okolnostima, oko 1.000 ljubitelja rukometa, u dva dana, predstavljaju solidnu podršku.

 

Atmosferom i uopšte našim gradom bili su oduševljeni gosti iz Luksemburga, što nije krio ni Ernest Hofman, trener Dudelanža.

 

Naisa će, dakle, braniti čast niškog i srpskog rukometa I u 1/8 finala EHF Evrokupa,  a ko će biti protivnik, znaće se već početkom nedelje nakon žreba u sedištu EHF-a u Beču.

 

Igračice su, nakon meča, dobile 7-odnevni odmor. Šampionat Srbije nastavlja se praktično odloženom utakmicom sa Bekamentom 29.decembra, a odmah nakon Nove godine sledi I 1/8 finala EHF Evrokupa.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.